Wpis z mikrobloga

Pani wiceminister odwiedziła więzienie kobiece na Grochowie i tak ją poruszyło, że kobiety, które się tam znalazły z powodu popełnienia przestępstwa przebywają w takich samych warunkach co mężczyźni, którzy popełnili podobne przestępstwa, że teraz nie może spać po nocach zastanawiając się czy więzienie nie jest dla kobiet zbyt uciążliwe.

#pieklokobiet #bekazlewactwa #wiezienie #dyskryminacjamezczyzn #rownouprawnienie
WielkiNos - !Wpis usunięty przez moderację za nieładne określenie więźniarek, więc do...

źródło: temp_file4505132321957436309

Pobierz
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmuhha: mnie najbardziej rozbraja, że na froncie wykopowym, najważniejszym generałem po stronie mężczyzn jest typiara xd (rzekomo). Chodzi o opa ofc.
  • Odpowiedz
@jmuhha: to niech baby ją zakończą. One tylko się cieszą z tego, że dało się im kiedyś palec, bo podobno som słabsze to teraz są tego konsekwencje i nie chcą całej ręki, a całego człowieka, jego majątek.

Babę trzeba trzymać krótko.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: żeby było zabawniej to kobiety sidza tam sredno krócej za to samo xd
Nie mówiąc nawet o sądach rodzinnych które chyba sa niezdolne skazać kobietę do momentu kiedy nie odwali czego o czym mówi się w telewizji
  • Odpowiedz
  • 0
mnie najbardziej rozbraja, że na froncie wykopowym, najważniejszym generałem po stronie mężczyzn jest typiara xd

@Returned tam gdzie trzeba. W niedzielę był post feministyczny.
  • Odpowiedz
@Hethrir: oczywiście że tak @WielkiNos kobiety zazwyczaj przebywają w zakładach półotwartych, a facet żeby do takiego trafić musi się postarać. Przy tych samych przestepstwach baby siedzą w lepszych warunkach.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Ja tez uważam, ze wiezienia są dla kobiet zbyt uciążliwe. Co innego dla mężczyzn, dla mężczyzn to nawet za lekkie. Ale nie dla słodkich kobiet. Przecież taka złodziejka, już nie mówiąc o morderczyni, to na pewno wspaniała kobieta i OFIARA patriarchatu. Każda kobieta zasługuje na szczęście <3 Każda jest piękna, wartościowa, dzielna. <3 Zadam aby za zbrodnie kobiet do pierdla szli ich ojcowie lub mężowie! A jak któraś nie
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Pani ma racje. Kobiety nie są stworzone do leżenia dupą do góry. W głowach im się od tego lenistwa później miesza.
Nie dziwię się, że takie nic nie robienie jest dla nich uciążliwe.
Moim zdaniem powinniśmy zadbać o to aby we wszystkich kobiecych więzieniach obowiązkowe były prace przymusowe od rana do wieczora, tak by nie było miejsca na rozmyślanie nad własnym samopoczuciem.
  • Odpowiedz
@WielkiNos Ci ludzie to wynajęci sabotażyści, którzy dniami i nocami rozmyślają o tym, czym najbardziej #!$%@?ć społeczeństwo, żeby ludzie skakali sobie do gardeł. Nie uwierzę w inną wersję. Nie można być aż tak głupim.
  • Odpowiedz