Wpis z mikrobloga

@DrFaithless: brakuje najlepszej odpowiedzi - stal węglowa. Trudno mi sobie wyobrazić gorszy metal do gotowania od tytanu. Gówniane przewodzenie cieplne, więc albo będą niskie temperatury (gruba warstwa) albo (cienka warsstwa) hot spoty gorsze niż... niż cokolwiek, nawet nie mam pomysłu do czego porównać.
  • Odpowiedz
@doogroo2: ryflowana to może być blacha na podłodze w busie a nie patelnia. pewnie chodzi ci o grillową patelnie - potrzebne w kuchni równie bardzo jak ryflowane blachy :P

@Mirkosoft: patelnie tytanowe mają swoje zalety, oceniasz je zbyt surowo. jesteśmy na pudełkowym cateringu - to jest super patelnia do odgrzewania żarcia. grzeje powoli i bardzo równomiernie (mamy akurat dosyć grube patelnie) powierzchnia gładsza od teflonu, trwalsza, można stosować metalowe narzędzia
  • Odpowiedz