Wpis z mikrobloga

Wiecie co jest fajne w byciu programistą? Jeżeli coś w Internecie Ci nie pasuje, to zmieniasz sobie to sam według swoich upodobań

To moja 2-kolumnowa nowa wersja FB, trochę na wzór Google+. Optymalne wykorzystanie całej szerokości ekranu, brak reklam, tylko sam soczysty content.

Jakby ktoś chciał: http://userscripts.org/scripts/show/425178 (na licencji: u-mnie-dziala)

#programowanie #userscipt #facebook
noisy - Wiecie co jest fajne w byciu programistą? Jeżeli coś w Internecie Ci nie pasu...

źródło: comment_sqkE9T1WuqeW46HIIeWgxKslQfXcM5Us.jpg

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sebpot: Zajebiscie, dzięki ;) oczywiscie na firefoxie wszystko było rozjechane ale wystarczyło u mnie ustawić:

div#contentArea{

width:130% !important;

i nagłówek sobie powróciłem normalnego ustawienia i jest zajebiscie ;)
  • Odpowiedz
@sebpot: @ibeafraidi: podajcie swoje loginy na githubie, wrzuce to na repo, dodam was jako współautorów, we trójkę będzie łatwiej utrzymywać :)

Fajnie by było jeszcze to zrobić, by działało, że wszystkimi wersjami layoutu FB, wtedy będzie można zacząć podbijać internet :)
  • Odpowiedz
@noisy: Beafraid

ale to co robie to raczej robie tak 4fun, tyle co umiem z lekcji css'a z technikum + czasami sam cos się tam poduczę jak coś potrzebuje albo własnie tak jak teraz chcę sobie zmodyfikować strone dla własnych upodobań. W sumie mógłbym coś tam poszkrobać w wolnym czasie przy tym kodzie bo skrypcik przydatny po tym nowym update :)
  • Odpowiedz
@ibeafraidi: a właśnie chodzi o to, by czasem sobie trochę coś poskrobać :) Ale widzisz... ja sobie zrobiłem skrypcik malutki.. a 86 osób już uznało to za fajne albo przydatne. Szkoda, żeby się włożona praca marnowała :)
  • Odpowiedz
@sebpot: spowodowane to jest tym że po zjechaniu na dół wszystkie te wpisy zmieniają swoje miejsce co niesamowicie obciąża FF'a musiało by być tak ze newsy sie pojawiaja jeden z lewej a potem z prawej a nie od góry do dołu. Obrazek poglądowy: mam nadzieje ze wiadomo o co w nim chodzi. Powinno sie pojawiac tak jak na 1 przykładzie a jest tak jak na drugim ze one sie przenoszą
ibeafraidi - @sebpot: spowodowane to jest tym że po zjechaniu na dół wszystkie te wpi...

źródło: comment_IRmxnVSflCq6ght8qhz0Xd1YOb87ZRbw.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@ibeafraidi: Też do tego już doszedłem ;P Zmiany robiłem 5 minut, bo musiałem na uczelnię lecieć, ale myślałem trochę o tym i bez jakiegoś skryptu js, który będzie odpowiednio przesuwał każdy wpis, ciężko byłoby to zrobić tak, aby dobrze działało i dobrze wyglądało :P
  • Odpowiedz