Aktywne Wpisy
![Cassini](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Cassini_aNuXZ37f9w,q60.jpg)
Cassini +10
![Cassini](https://wykop.pl/cdn/c3201142/1175e3fd875afb77dae173817347ad3acf5c110afee24a0ea1eaec22026613b9,w150.jpg)
źródło: temp_file9001630367150887924
Pobierz![Felixu](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Felixu_ALgqTlTH3u,q60.jpg)
Felixu +7
#przegryw #rozowepaski #seks Jestem długodystansowcem. Nie mogłem się nawet spuścić u divy 8/10 z wyglądem modelki podczas #!$%@?ńska. Dopiero po długim waleniu ręka spucha ujrzała świat. Mówiła ciągle "no zwal tego #!$%@?, pobrudź mnie, suczka chce mleka". Jedyne co mnie ogranicza to kondycja. Samice się powinny zabijać o mnie. Moja tajemnica? Walenie konia od 13 roku życia.
#gotujzwykopem #gotowanie
Tylko w podwójna folie wsadź żeby wody nie zlapalo
@odgrzybiacz: nie mam właśnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@troglodyta_erudyta: @mroz3 aż tak te bakterie #!$%@? się namnażają czy robi się coś jeszcze?
Rozmrażanie mięsa w letniej wodzie trwa krócej niż w gorącej z kilku powodów:
1. Denaturacja białek:
Gorąca woda może powodować denaturację białek w mięsie. Oznacza to, że białka tracą swój naturalny kształt i funkcje, co może negatywnie wpłynąć na teksturę, smak i wartości odżywcze mięsa. Letnia woda jest łagodniejsza dla białek i nie powoduje ich denaturacji.
2. Rozwój bakterii:
Gorąca woda sprzyja rozwojowi bakterii, co może prowadzić do
To mielone, możesz je podzielić na mniejsze kawałki i odstawić do lodówki, przez cały dzień powinno się dostatecznie rozmrozić, a jak chcesz przyśpieszyć to możesz położyć na czymś o dużej powierzchni i dobrym przewodzeniu cieplnym. Np. na alumuniowej tacce, tacka oddaje ciepło do mięsa a następnie odbiera je z otoczenia czyli lodówki.
Jeżeli natomiast
@Mirkosoft: uga buga ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzięki, wezmę rady do serca
Chociaż temperatura pokojowa może wydawać się idealna do szybkiego rozmrażania mięsa, stwarza ona idealne warunki do rozwoju szkodliwych bakterii. Bakterie mogą się namnażać bardzo szybko w temperaturze od 4°C do 60°C, a rozmrażanie mięsa w temperaturze pokojowej może spowodować,
@MechanicznaPitaja: Woda czy w ogóle ciecz ma o wiele większą gęstość niż powietrze (gaz), więc jej przewodzenie cieplne jest o wiele wiele większe. Ergo w wodzie o temp. 25 stopni rozmraża się dużo szybciej, na tyle krótko, że nie rozwinie się wiele bakterii. Na powietrzu rozmraża się powoli.
Ile smażysz coś w 170 stopniach? Minuty.