Wpis z mikrobloga

Mirki miarka się przebrała, kupuje auto i nikt mnie nie zatrzyma. Tylko jakie? Mam do wydania 50k, ani więcej, ale mniej może być. Fajnie jakby było coś bezawaryjne ale to loteria może po prostu statystycznie rzadko się psuć i posłużyć na lata i żeby miało w miarę tanie części. No i żeby jeździło. Myślałem nad tipo w dieslu 2016-2018. Łapie się w budżet. Jeździł tym ktoś, albo macie jakieś propozycje odnośnie aut w tym budżecie? Pozdrawiam serdecznie.
#samochody
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zaklinaczkokosow: jeździłem tipo w benzynie (diesel jest chyba mocniejszy?) i było ... ok. Zwykłe auto do wożenia d--y, przeżyje wiele kilometrów, ma dosyć dobre nowoczesne radio, klimatyzacje, ale emocje jak na grzybach :) Najlepsze że nowy kosztował chyba 52k jakoś wtedy XD

Natomiast taki 2016, 50k, to chyba znajdziesz focusa ~150 koni, to będzie jednak nieco lepszy? Cos w tym stylu https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/ford-focus-ford-focus-mk3fl-1-5-182km-grzana-szyba-fotele-salon-pl-1-wlasciciel-ID6Gd2rF.html
  • Odpowiedz
@assninja: patrzyłem na nie, boje się trochę bo podobno awaryjne te diesle. Ale sama buda super. Te tipo to takie we mnie idealnie, ja to jestem taki grzybiarz, zapierdzielam se na moturku. Muszę poczytać więcej o tych focusach bo w Kombii są całkiem ładne
  • Odpowiedz
@zaklinaczkokosow diesel to teraz imo tylko kłopot, a jeśli więcej byś jeździł po mieście to bym diesla odpuścił od razu, jak ma się nie psuć to najlepiej jakąś wolnossącą prostą benzynę, tipo 1.4 spoko, jakość wykonania wnętrza jest ewidentnie słaba ale mechanicznie spoko, toyota Auris to fajna opcja, idzie dorwać nawet i hybrydę w tej cenie, małe spalanie i jakość wykonania ze 2 półki wyżej niż tipo
  • Odpowiedz
@zaklinaczkokosow: 2 opcje:
- Dupowóz, proponuję np. Avensis z okolic 2008 za 20k
- Fun - to co pisał @kimunyest95 - tego nie pożałujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°) chociaż nie wiem jak z awaryjnością i serwisem, sam jeszcze nie mam bo mam 250 kunia innej rozrywki, na którą wydałem 30k, ale kiedyś będę miał
  • Odpowiedz
@zaklinaczkokosow: jeździłem wypożyczonym Jeepem Renegade z fiatowskim dieslem 1.6, ten silnik po porostu wącha paliwo. Jazda podmiejskimi 70%, ekspresówka 20% i miasto 10%. Spalanie na ekranie 4,5 a na dystrybutorze 4,7. Jazda spokojna, ale auto ma spore opory powietrza przez pionowy przód. Szczerze to kiedyś się śmiałem, jak ludzie mogą podawać spalanie w autach poniżej 5L, ale wychodzi na to, że udana konstrukcja pod względem ekonomii.
  • Odpowiedz