Wpis z mikrobloga

Zawsze mam bekę, jak kończą się racjonalne argumenty

@Czipsu: Argumenty użytkowników WP to "windows jest szybki i stabilny" - puste frazy, zupełnie jak w polityce. WP to przeciętny system, nie ma w nim niczego szczególnego.
@Czipsu: to fajnie że udało ci się znaleźć aplikację Nokia Change Wallpaper w Nokia Store, czy co wy tam macie.

A Microsoft już wam pozwolił łączyć się z sieciami akademickimi po wifi? Czy nadal musicie emulować androida w tym celu? :D
@JackBauer: (#) Wudać znasz jakichś dziwnych użytkowników WP. Dla mnie np. Android to słaby system, nie ma w nim nic szczególnego.

@Windmark: (#) Nie, nie musiałem szukać takiej aplikacji, bo mam to w standardzie. Zaskoczenie? Nie wiem, jak jest z sieciami akademickimi, bo z tego nie korzystam.
@eternalmarcos: a ja mam do dziś dwie L800, mając też porównanie do 920. Żadnej różnicy przy codziennym użytkowaniu. GDZIE STARE WERSJE ANDROIDA NA STARE TELEFONY SĄ LEPSZE OD STARSZYCH WERSJI WINDOWS PHONE NA STARSZYCH TELEFONACH? proste pytanie. Poproszę odpowiedź.
Nie wiem, jak jest z sieciami akademickimi, bo z tego nie korzystam.

@Czipsu: to ja odpowiem. Nie, nie możesz się łączyć z sieciami akademickimi na terenie całego kraju, bo Windows Phone nie obsługuje certyfikatów.

Ale kogo takie pierdoły obchodzą, skoro Microsoft w najnowszym WP daje możliwość zmiany tapety :D
Zawsze mam bekę, jak kończą się racjonalne argumenty i zostaje "Możesz już zmienić tapetę". BEKA W #!$%@? xDD

@Czipsu: piszanie czy moze zmienic tapete pokazuje calkowity brak jakiejkolwiek wiedzy o wp i pomyslunku ze niby gdzie ta tapeta miala by byc pod kafelkami i po co. To juz nawet nie jest zabawne ale po prostu smieszne i beka z pajaca @Windmark
@JackBauer: Android, mój stary SGS3

1. przycinał się

2. Potrafił się zresetować bez powodu nawet podczas rozmowy

3. Niespójny wygląd aplikacji

4. Dużo śmieci w markecie co denerwowało w poszukiwaniu oficjalnej aplikacji gdy nie wiedziałem kto jest producentem.

5. Co chwile trzeba było coś grzebać w systemie bo coś nie działało

6. Smieszne było to że mój znajomy wtedy miał lumie 610 z 256Mb ramu i działa szybciej niż mój SGS3
@Czipsu: @krisip: @WielkaPolska: ej serio, w dupie byliście, gówno widzieliście. Weźcie się w końcu #!$%@? od Androida. Wjeżdzajcie sobie na SGS3, na Note 1/2/3, na Xperie, na HTCki etc, ale od Androida wara. Kupcie Nexusa, poużywajcie, wtedy będziecie mogli wypowiedzieć się na temat ANDROIDA. Do tej pory nie używaliście Androida tylko gównianego customa NA BAZIE Androida od Samsunga/HTC/Sony. Czysty Android działa ultrapłynnie, ultrastabilnie i ma ultrawiększe możliwości niż WP.
@bartoneczek: Uzywalem wielu motoroli takze i co ty na to? O czystszy android ciezko... Poza tym nie wymadrzaj sie bo zaraz Cie zapytam ktorego romu uzywasz a ja ci pewnie odpowiem ze dziekuje za uzywanie efektow mojej pracy choc w przypadku systemu android optymalizacja i poprawianie romow to syzyfowa praca...
@bartoneczek: (#) Ehh, szkoda, bo używałem Nexusa 4 (SWOJEGO, na czyściutkim Androidzie) i wcale nie było tak kolorowo.

Zresztą na wszystkich Samsungach/ HTC/ Sony nawet jak wgrasz wersje nightly (czyli praktycznie puste, goły android) to i tak to tnie.

Tak, Android ma ultrawiększe możliwości niż WP i z tym nie ma żadnej dyskusji. Nie jest jednak ultrapłynny ani ultrastabilny.

@krisip: używam standardowego ROMu z Nexusa 5. Pracujesz dla Googla i piszesz soft? Jeśli tak, to świetna robota. No chyba że jesteś jakimś uber koderem z XDA który wypuszcza te wspaniałe custom ROMy poprawiające kilka błędów ze stocka, wprowadzając przy tym 5 innych, krytycznych. Jeśli tak to nigdy nie korzystałem z efektów Twojej pracy.

@WielkaPolska: niestety WP jest chyba tylko na Nokiach, tak? Umowa z jednym producentem i bardzo restrykcyjne
@bartoneczek: to powiem Ci w tajemnicy że to ci sami ludzie w wiekszosci... Ja dla G nie pracuje ale moj bdb kumpel pracowal kilka lat w motorola mobility za czasow jak google ja mialo...
niestety WP jest chyba tylko na Nokiach, tak? Umowa z jednym producentem i bardzo restrykcyjne zasady uniemożliwiają tak na prawdę kombinowania producentom/producentowi.

@bartoneczek: Nie, na nokiach, htc, samsungach, LG, huawei i teraz dojdzie jeszcze z 5 producentów
@bartoneczek: android to bardzo dobry system spieprzony przez polityke googla i producentow sprzetu na nim dzialajacego. Czyli w ogolnym rozrachunku system jest do dupy po dziala znosnie tylko na jednym modelu jednego producenta.