Wpis z mikrobloga

Najlepszy amatorski teledysk do Myslovitz jaki kiedykolwiek widziałem. Wokulski idealnie pasuje do melancholijnego klimatu
Wokulski to synonim zranionego faceta, ehh
#muzyka
AXSIS - Najlepszy amatorski teledysk do Myslovitz jaki kiedykolwiek widziałem. Wokuls...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mike-78: @AXSIS "Chciałbym zapaść się pod ziemię, choć tak głęboko, jak... studnia w zasławskim zamku... I jeszcze chciałbym, ażeby mnie zasypały gruzy, mnie i mój majątek i nawet ślad tego, że kiedy istniałem. Oto moje pragnienia, owoc wszystkich poprzednich."
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@symetrysta @blablalbla

Wspaniały cytat. Podczas oglądania tego teledysku łezka w oku mi się kręci w związku z silnymi emocjami związanymi z tą książką i utożsamieniem się po części z głównym bohaterem
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@symetrysta @mike-78

"Jedyną rzeczywistością, która nie zawodzi i nie kłamie, jest chyba - śmierć. Gdybym między tymi tłumami mógł zgubić samego siebie. Świat podobny jest do amatorskiego teatru; więc nieprzyzwoicie jest pchać się w nim do ról pierwszych, a odrzucać podrzędne"
  • Odpowiedz
@AXSIS: @mike-78 sam nie wiem, kiedyś mi wyskoczyło w proponowanych i od tamtej pory słucham. Kiedyś nawet chciałem ten film obejrzeć co jest w clipie ale po zwiastunie i ocenach stwierdziłem że jest turbo słaby XD
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@tellet
Kurcze, muszę sobie obejrzeć tę starszą wersję, bo nigdy nie widziałem tej z 68. Różnice rzeczywiście widać. Dzięki :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@tomosano
Akurat się obudziłem i sobie wysłuchałem. Super, bo lubię tę piosenkę, a od lat jej nie słyszałem. Dziękuję, dodane do playlisty :D
  • Odpowiedz