Wpis z mikrobloga

#architekturawnetrz #remontujzwykopem
Tak sobie myślę jak zestarzeją się obecne wnętrza z drewnopodobnymi kafelkami, szarym gresem, czy złotą lub czarną armaturą. Tak samo minimalistyczne kuchnie z matowymi niebieskimi, białymi, oliwkowymi frontami i biała cegiełką z czarnymi lub drewnianymi dodatkami. U mnie wszystkie remonty wynikały raczej z tego, że po 10 latach źle już wyglądały mimo, że nie były wyeksplatowane. Chyba wszyscy pamiętamy kolorowe łazienki z lat 2000, ale tego raczej nic nie przebije. Wiem, że trendów nie można przewidzieć ale jakbyście obecnie wykonali łazienkę oraz kuchnie aby były ponadczasowe i wizualnie nie zestarzały się szybko? Subiektywnie strzelam, że najprędzej wyjdzie z mody czarna oraz złota armatura oraz imitacja drewna, a wy jak myslicie?
  • 7
  • Odpowiedz
@Reynald w kuchni białe fronty, blat antracyt, płytki szare, stół z prawdziwego drewna - takie coś będzie nadal dobrze/neutralnie wyglądać i za 20 lat. Resztę można zmienić jak się znudzi, ściany malować co roku na inny kolor, żyrandole, rolety, talerze zmieniać jak się znudzi.
  • Odpowiedz
@Reynald szczerze zrobiłam po prostu jak mi się podobało. Kuchnia jest z takiego brudnego różu, akryl. Na to blat z szarego konglomeratu. Czarne dodatki zawsze mi się podobały i czarny jest wg mnie bardzo uniwersalnym kolorem dlatego mam w łazience czarna armaturę. Podłoga z gresu drewnopodobnego zbliżonego bardzo do paneli w reszcie domu. Na ścianie dwa rodzaje kafli. Neutralnie
  • Odpowiedz
@Reynald czarne plus złote dodatki to jest kicz, poprostu. Był to zawsze i do tego nie praktyczne w żadnym domu chyba że nie używasz i to najszybciej wyjdzie z mody.

Płytki drewno podobne z białymi płytkami będą bardzo długo ładne i ponad czasowe bo połączenie same w sobie daje dwa kolory które można spotkać praktycznie wszędzie może się już trochę opatrzyły ale wejdziesz do łazienki która jest tak zrobiona i za 10lat
  • Odpowiedz