Aktywne Wpisy
Aureolus +42
Wraz z partnerką mamy syna, który w listopadzie będzie kończył roczek. Od kilku dni jest awantura, bo powiedziałem, że będziemy na roczek nacinali mu jezusowe piętki. Na początku myślała, że żartuję, ale potem zdjąłem skarpetki i pokazałem jej na moich piętach krzyżyki, które miałem zrobione na swój roczek. To jest stary kaszubski zwyczaj. Chyba w innych częściach polski też się go jeszcze kultywuje? Powiedziała, że jestem nienormalny i nie odzywa się do
SzubiDubiDu +481
Samochód idealny do spłonięcia żywcem.
Oto Ford Pinto produkowany w latach 1970-1980. Zasłynął tym, że zbiornik paliwa umieszczono dokładnie za tylnym zderzakiem. Każda większa stłuczka, która wgniatała zderzak powodowała też rozerwanie zbiornika paliwa co często kończyło się zapłonem mieszanki.
Dodatkowo przez pierwsze dwa lata zbiornik paliwa nie był niczym osłonięty. Dopiero od 1973 dodano szynę, która częściowo chroniła zbiornik. Żeby to było mało to jeszcze przy poważniejszych wypadkach drzwi się blokowały i nie było szans ich otworzyć. Ponadto podłoga auta była rozdzielona przez co ogień szybko przedostawał się do kabiny.
Ale
Oto Ford Pinto produkowany w latach 1970-1980. Zasłynął tym, że zbiornik paliwa umieszczono dokładnie za tylnym zderzakiem. Każda większa stłuczka, która wgniatała zderzak powodowała też rozerwanie zbiornika paliwa co często kończyło się zapłonem mieszanki.
Dodatkowo przez pierwsze dwa lata zbiornik paliwa nie był niczym osłonięty. Dopiero od 1973 dodano szynę, która częściowo chroniła zbiornik. Żeby to było mało to jeszcze przy poważniejszych wypadkach drzwi się blokowały i nie było szans ich otworzyć. Ponadto podłoga auta była rozdzielona przez co ogień szybko przedostawał się do kabiny.
Ale
Co powinienem napisać w komentarzu?
Dodam, że rodzina mojej babci została zamordowana na Wołyniu, ona sama ledwo uszła z życiem.
#ukraina #bandera #wolyn
@BuahahaXD: to.
I jak w ogole dales rade zaprzyjaznic sie z Ukraincem? Ty szto? Tupyj kak kacap?
Przeciez Bandera, Wolyn, Stepy Akermanskie i babcia co cudem uszla spod widel
My nie mówimy o generałach czy dowódcach wojennych, tylko o gościu, który był intelektualnym przywódcą organizacji masowo mordującej cywili na podstawie ich narodowości.
To są fakty. I tak jak Niemcy odrzucają Hitlera, tak Ukraińcy powinni odrzucać Banderę, Szuchewycza i resztę tych śmieci. W Polsce powinno być 0 tolerancji dla Ukraińców którzy odwołują się do dziedzictwa ludobójczych organizacji. I potężny nacisk na Ukrainę w kwestii ekshumacji.
Oczywiście tego nie
@Wolfman91: Moze. Tak jak polacy odzucaja "Burego"
Ale sprawa jest bardziej skomlikowana. Pamietaj ze Ukraincy walczyli z Polska, bo 2RP wcale nie byla dla ukraincow cudownym miejscem do zycia. Opresje ktore przez wiele lat doprowadzily do wlasnie takich a nie innych nastrojow spolecznych, przymusowa polonizacja, zakaz pelnienia funkcji publicznych itp.
Bandera byl bez watpienia
Miejmy nadzieje, ze kiedys tak zrobia. Natomiast w tej chwili i oni i my mamy wazniejsze sprawy na glowie.
„Bracia” odwdzięczyli się wyżynaniem polskich kobiet i dzieci wtedy gdy mężczyźni byli na wojnie.
Zanim wyjedziesz z akcją rewindykacyjną wschodnich świątyń, to zobacz w jakich czasach i przez kogo były one pobudowane,
w miejscach, gdzie ludność była katolicka.
A typ o którym pisze jest osobiście bardzo w porządku, nic do Polaków nie
@Aktywista: Nie miejmy nadzieję, tylko mamy ich do tego skłonić, a nie rozdawać wszystko za darmo jak ostatni frajerzy.