Aktywne Wpisy
Polska5Ever +43
Jaka "zła" decyzja finansowa jest warta każdej waszej wydanej złotówki?
Dla mnie są to podróże i posiadanie psa. Jestem ogólnie oszczędny, mam poduszkę, inwestuje nadwyżki iiiii prawdopodobnie pogarszam swoją przyszłą sytuację finansową, ale IMO warto. Nie zatrzymuję się w luksusowych hotelach ani nie jem na mieście każdego posiłku podczas podróży, ale sama możliwość odwiedzania nowych miejsc i doświadczania nowych rzeczy jest dla mnie bezcenna.
Tak samo posiadanie psa.
A u was?
#
Dla mnie są to podróże i posiadanie psa. Jestem ogólnie oszczędny, mam poduszkę, inwestuje nadwyżki iiiii prawdopodobnie pogarszam swoją przyszłą sytuację finansową, ale IMO warto. Nie zatrzymuję się w luksusowych hotelach ani nie jem na mieście każdego posiłku podczas podróży, ale sama możliwość odwiedzania nowych miejsc i doświadczania nowych rzeczy jest dla mnie bezcenna.
Tak samo posiadanie psa.
A u was?
#
xionacz +773
Czy kiedykolwiek, którykolwiek prawak stwierdził, że Polacy nie popełniają przestępstw i nigdy nie są winni wypadkom?
Często podkreślana jest rasa lub narodowość sprawców z zagranicy, ponieważ te osoby popełniają ich statystycznie więcej i przyjmowanie tych ludzi do Polski zwiększa współczynnik przestępstw, czemu prawa strona się sprzeciwia.
To naprawdę nie jest trudny do zrozumienia argument, ale z jakiegoś powodu fajnolewactwo za każdym razem robi #!$%@?ę z logiki i tworzy najróżniejsze chochoły.
#szczecin #bekazlewactwa #bekazpodludzi
@suweren_sudoku: Tak linijke nizej doslownie
@suweren_sudoku: To pokaz te statystyki
@suweren_sudoku: Czyli jeśli jeden z czterech obywateli kraju X będzie prowadziła prowadziła auto będąc #!$%@? to to będzie najważniejszy news w kraju bo 25% popełnia przestępstwa xD Podlinkuj jakieś statystyki, bo to że media #!$%@?ą temat ma się nijak do rzeczywistości. Przestępczość nadal mamy na dość wysokim poziomie
@suweren_sudoku: "sprzeciwia" :D
Witaj wielki bojowniku sprawiedliwości! Komu chcesz taki bullshit sprzedać?
@suweren_sudoku: Akurat przyjmowanie Ukraińców zmniejsza współczynnik przestępstw na 100k mieszkańców nieuku. Temu nieuctwu prawej strony sprzeciwiają się wszyscy z mózgiem (bo lewą stroną się nie nazwę)
@maad: akurat jesteśmy w czołówce jeśli chodzi o bezpieczeństwo i niską ilość popełnianych przestępstw xD
Skąd te rewelacje?
„Patrzcie Polak, co Polak to ja nawet nie, co w ogóle Polak robi w Polsce”
@000loki: Wylała się rzeka ojkofobicznych komentarzy, bo kilku spekulantów sobie założyło, że to Ukrainiec xD
@malinq: trudno się dziwić jak Ukraińców z kartą Polaka albo polskim obywatelstwem od roku czy dwóch klasyfikują jako Polaków identycznie jak na zachodzie xD
szkoda, że kopiujemy zachód w samych najgorszych rzeczach, a nic dobrego stamtąd nie wynosimy.
Ale intelektu po tobie bym się nie spodziewał, skoro mnie nazywasz nieukiem jakoby brak znajomości statystyk przestępstw Ukraińców była wyznacznikiem nieuctwa, a wyjście z założeniem, iż liczba ich przestępstw jest proporcjonalnie wyższa oznacza, że jestem ruskiem xD
W każdym przypadku jaki znam to imigranci są odpowiedzialni za większą proporcje przestępstw niż w ich ojczystych krajach. Tyczy się to też Polaków za granicami, którzy popełniają stosunkowo więcej przestępstw niż w Polsce.
A Ukraina ma o wiele większy stosunek przestępstw w stosunku do Polski.
@suweren_sudoku: nie obchodzi mnie dyskusja o założeniach z nieukiem robiącym laskę Putinowi xD
Mamy się teraz spierać, jakie osoby trafiły do naszego kraju? I, że uchodźcy wojenni w postaci kobiet i dzieci mogą nie dokonywać takiej ilości przestępstw co faceci emigrujący za kasą? Po co ja mam z Tobą dyskutować jak Ty swoje wiesz, a do statystyk nawet nie zajrzysz xD