Wpis z mikrobloga

Po wczorajszych 3 pkt Czarnych, najbardziej obsrane majty powinni mieć w..... Suwałkach!

Niby Radom ostatni i ma 8 pkt starty do Suwałk ale (!) to białe niedźwiadki z północy mają najtrudniejszy kalendarz z zespołów zajmujące dolną cześć tabeli.
Terminarz Czarnych: Azs, Częstochowa, Resovia, GKS, Skra, Lwów, Cuprum.
Terminarz Ślepska: Projekt, Skra, Zawiercie, JW, Zaksa, Nysa, Azs.

Cuprum też jest zagrożony ale oni mają ciut łatwiejszy terminarz niż Suwałki.
Walka o utrzymanie robi sie coraz ciekawsza.

#siatkowka
Ice_Glaze - Po wczorajszych 3 pkt Czarnych, najbardziej obsrane majty powinni mieć w....

źródło: Meljanac

Pobierz
  • 6
@Ice_Glaze: Znając życie, w meczu decydującym o utrzymanie Meljanac wywali ostatnią piłkę w 12. metr bez bloku.

Jeśli istnieje jakakolwiek sprawiedliwość na tym świecie, to Radom musi spaść. Nie mówię, Lubin, Lwów czy inne Katowice też są tragiczne, ale moim zdaniem Radom jest najgorszy z tycz zespołów. Chociaż akurat Meljanac bardzo mi się podoba. Ale tylko pod względem rozrywkowym oczywiście.
@groman43: ani styl ani sympatia nie gwarantuje utrzymania w lidze. Ewidentnie po przyjściu Waldo Kantora na ławkę trenerską Czarnych cos sie ruszyło. Czy odrobią stratę do Cuprum czy Suwałk? Nie wiem ale jakies światełko w tunelu jest. Za to Suwałki grają TRAGINICZE i jak się nie obudzą to widmo spadku może być realne.
@Ice_Glaze: w tym sezonie jest prosta zależność w Ślepsku:
rozegranie Sancheza < dziura w bloku
a w poprzednim sezonie było:
rozegranie Sancheza > dziura w bloku
Argentyńczyk gra co najwyżej dobrze. Do tego trzeba doliczyć niewypały transferowe Gallego i Sterna. Suwałki mają farta, że im się trafił tak fatalny okres gdy z ligi spada tylko jeden zespół.
@Ice_Glaze: patrząc kibicowsko to Radom zasługuje na utrzymanie. Frekwencja na meczach w porównaniu do wyników jest bardzo zadowalająca, a w końcu gra się dla kibiców ;)
w tym aspekcie najgorzej wychodzi Lubin lub Katowice
w tym aspekcie najgorzej wychodzi Lubin lub Katowice

@soklop: Najgorzej wychodzi Lwów, później Lubin i Katowice. Co do GKS to mam nadzieje że jak im wybudują ten kompleks GKS stadion + hala to kibice z Katowic przyjdą na mecze. Tylko czy GKSaa będzie jeszcze w +L?? ¯\(ツ)/¯