Aktywne Wpisy
synadama +89

źródło: temp_file2358911145175922039
Pobierz
Miguelos +107
Z normalnie ubranej laski do worka na ziemniaki. No ale tak to jest jak teraz większość z nich waży ponad 60 kg, trzeba ukryć tłuszcz.
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #modadamska
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #modadamska

źródło: dsfrfew
Pobierz
Ignacy Jan Paderewski.
#powstaniewielkopolskie #lechpoznan #poznan
źródło: image_picker_C0A5710F-DE48-42A8-9D31-71B08806D0DA-39015-000006A7C089EDA3
Pobierzźródło: image_picker_C6EBCD54-8CDB-4156-B09C-742B997090BF-40772-000006B8F339C936
Pobierz@Kj5s6f2dk7s54o: Nie no, tyle to nieee ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ejber_z_Fyrtla: Swoją drogą jestem ciekaw czy wśród kiboli Lecha są i tacy, którym czasami przychodzi taka myśl do głowy, że ta mityczna, święta i jedynie słuszna "jedność narodowa" ma w polskim wydaniu pierwiastek tak silnie unitarystyczny, że w praktyce, na dłuższą metę unicestwia ona wszelakie inne tożsamości niż
Sądzę, że na samym przodzie przoduje tożsamość lokalna i jej pielęgnacja oraz zaangażowanie i krzewienie jej w Wielkopolsce. Z drugiej strony ważna jest też „jedność narodowa” która powinna istnieć ponad podziałami. Przerażające jest dla mnie utracenie tożsamości narodowej na rzecz chociażby wojny na Ukrainie, nie wspominając o wielu innych czynnikach które powodują degradację tejże tożsamości.
@Kj5s6f2dk7s54o: Co mają do Polski wszyscy imigranci? Tym bardziej wrogo nastawieni. Mamy popełnić ten sam błąd co II Rzeczypospolita gdy przyjęła do siebie miliony Żydów? Błąd za który płacimy po dziś.
@Ejber_z_Fyrtla: cytat rozumiem, za transparent na strajku kobiet szanuję (tym bardziej, że jestem kobietą). Czy to ci sami trzymali transparent, którzy wtedy szli przez miasto i skandowali "Antifa chu*e, Kolejorz was wymorduje"? Albo ci sami, co pilnowali kościoła na Fredry przed imigrantami i lewakami? Bo to ten sam event był, co nie?
@aret: jeśli 20 lat temu przyjechali do Poznania imigranci z Wietnamu, którzy przez ten czas sprzedawali na bazarze eleganckie podróbki, w których śmiga niebieskobiała wiara, oraz prowadzili bar, w którym jadły przez lata kolejne pokolenia wojowników Polski, Wietnamczycy mający syna urodzonego już nad Wartą, który na uniwerku nabiera umiejętności niedostępnych dla typowego miłośnika m-------u z blokowisk, to naprawdę twierdzisz, że Polska za nich "zapłaci"?
@Kj5s6f2dk7s54o: przecież syfiarze są opozycją do tworzenia silnej narodowości i patriotyzmu. Sugerując, że kibole muszą ich "uwzględnić" w koncepcji jednoczenia narodu popełniasz dokładnie ten sam błąd logiczny, co typy od "hehe musisz tolerować moją nietolerancję hehe". Otóż nie, nie muszą - jeśli banda łowców HIVa chce zlikwidowania podziału na państwa i narody, nie można oczekiwać, że będzie się brało ich
@Kj5s6f2dk7s54o: a teraz przyjeżdżają imigranci z Wietnamu, czy z Afryki ze średnim IQ na poziomie 70, co w Polsce jest uznawane za upośledzenie umysłowe i niezdolność do samodzielnej egzystencji?