Wpis z mikrobloga

@stanley___: ja najszybciej robię z karkówki bo w 1,5 h, a mój protip do każdego gulaszu- przy szybkim marynowaniu mięsa sporo sosu sojowego ciemnego i cała sól ma pochodzić z niego. No i ofc nie dopuścić do zeszklenia się cebuli tylko żeby się rozpłynęła
@Mekeme: Ponad godzinę choć pewnie można to zrobić szybciej przy lepszej organizacji pracy :)
Jednemu Mirkowi właśnie wysłałem na priv więc skopiowałem wiadomość:
1,5kg piersi z kurczaka podsmażasz. Sól, pieprz i jakie chcesz jeszcze przyprawy - ja dodaję zioła prowansalskie. Na drugiej patelni podsmażam 400g pieczarek i 3 cebule. Może się obejść bez podsmażania i od razu wrzucisz do gara na gotowanie ale mówią że tak wydobędziesz więcej smaku... Kroisz paprykę,