Aktywne Wpisy
Wraczek +43
Obecne ograniczenia prędkości nie są w żaden sposób dostosowane do aktualnie eksploatowanych samochodów na drogach.
50 km/h w zabudowanym przy tych osiągach/hamulcach to śmiech, 70 km/h mogło by być na lajcie, bo dużo osób wyznaje zasadę że "do 20 wzwyż nie łapią", więc i tak każdy leci te 60-70 ¯\(ツ)/¯
50 w zabudowanym może miało sens za czasów poloneza i trabanta, teraz to kuriozum. #takaprawda
#polskiedrogi
50 km/h w zabudowanym przy tych osiągach/hamulcach to śmiech, 70 km/h mogło by być na lajcie, bo dużo osób wyznaje zasadę że "do 20 wzwyż nie łapią", więc i tak każdy leci te 60-70 ¯\(ツ)/¯
50 w zabudowanym może miało sens za czasów poloneza i trabanta, teraz to kuriozum. #takaprawda
#polskiedrogi
Zwiedzam +95
Dajcie otuchy po 25 latach funkcjonowania że złamaną przegrodą zebrałem się na operację może przestanę chrapać i się lepiej wysypiać ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Ostatnio wszędzie natrafiam na "oliwę z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia". Różni się to czymś od extra virgin? Jakoś tak przyzwyczaiłam się do tego określenia, że dziwnie mi bez niego. Dalej jest wyjaśnienie "Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych", więc niby się zgadza, ale czemu producent miałby rezygnować z napisu, którym kieruje się dużo ludzi? Coś mi się tu nie zgadza (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Konkretnie "oliwa najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia" to to samo co extra virgin.
Natomiast "oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia" i inne nazwy inne od powyższych to już jakieś gorsze jakościowo produkty.
Można jeszcze sprawdzić na etykiecie czy ma certyfikaty np. DOP, IGT.
Ja osobiście kupuję Monini.