Wpis z mikrobloga

@DigitalPasztet: mi się takie robią jak skręcam wieczorem i rano w pracy jem. Tylko trzeba tak dobrać ilość sosu żeby się nie rozciapalo.
Jak to robią na szybko nie wiem, może podgrzewają w takim piecu parowym jak czasem w gastro mają, nie pamiętam jak się nazywa.
  • Odpowiedz
@Pan_latarka: no off w twoim kierunku tylko w stronę Foxx. Składniki dokładnie w gramach ale jak porcjować podane na przykładzie piłki do tenisa.
() amatroka w kuchni która zyskała zasięgi bo dobrze kadruje.
  • Odpowiedz
@DigitalPasztet jak pracowałam w maku to te tortille wyglądały jak zwykle sklepowe, ale podgrzewane były w urządzeniu gdzie była stosowana para wodna, przynajmniej tak to wyglądało.
  • Odpowiedz
@DigitalPasztet smalec lub możesz spróbować z wodą alkaliczną (nie mam pojęcia czy zadziała na tortille, ale na makaron działa). No i musisz delikatnie podgrzać przed rolowaniem. Wtedy tłuszcz mięknie i sprawia, że ciasto staje się bardziej elastyczne
  • Odpowiedz