Wpis z mikrobloga

• 1
@farbowanylisek: ciezko powiedziec w sumie. civ6 zmienia nieco formule z różnymi dzielnicami, mi sie podoba no ale jak ktos w poprzednie czesci gral to moze to mu nie podejsc. Najlepiej to sciagnij sobie z torrentow jedno i drugie i sam porownasz
  • Odpowiedz
@noipmezc mam civ5 ze wszystkimi DLC i civ6 miałem z jednym z jakiegoś rozdajo na steamie, pograłem chwilę ale właśnie nie ogarniałem tych dzielnic. Może zrobię drugie podejście i spróbuję, ale grafika była lepsza w 5 moim okiem
  • Odpowiedz
@farbowanylisek: civ5 lepsze niż civ6. O ile dzielnice są interesujące w civ6, o tyle np globalne ocieplenie to jakaś katastrofa co zabiera ci teren bo jakieś państwo buduje za dużo elektrowni węglowych xD Gdyby nie dodatek z ideologia eko to civ6 wg mnie byłoby lepsze. Natomiast civ4 to już relikt przeszłości i wcale nie jest najlepsze. Hexy w civ5 zmieniły tą grę na zawsze i w sumie bardzo dobrze.
  • Odpowiedz
@farbowanylisek: Piątka jest najlepsza. Czwórka to już zacofana dzisiaj a w piąteczkę elegancko można pograć, dobre usprawnienia porobili. Religia jest dużo ciekawsza, nie możesz całej armii w jeden hex w----ć i rozjechać wroga dzięki czemu taktyka się bardziej liczy itp itd. Szóstka też jest fajna ale bardzo różna od 5 więc czasem sobie lubię i w to i w to. @enterprize: A tutaj proszę państwa szur dla którego
  • Odpowiedz