Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
![Larsberg](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Larsberg_CiYp1WFXdI,q60.jpg)
Larsberg +322
Niezłe jaja będą.
Wyobraźcie sobie jak te zwierzęta będą drzeć ryja - Oddajcie mi auto! Oddajcie mi auto złodzieje! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#prawojazdy #prawo #policja #polskiedrogi #samochody
Wyobraźcie sobie jak te zwierzęta będą drzeć ryja - Oddajcie mi auto! Oddajcie mi auto złodzieje! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#prawojazdy #prawo #policja #polskiedrogi #samochody
![Larsberg - Niezłe jaja będą.
Wyobraźcie sobie jak te zwierzęta będą drzeć ryja - Odd...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/ed24a673382299ee7bd80e81d11195dc49d4ea5ef67604d6593682f792e67cf0,w150.png)
źródło: Konfiskata
Pobierz
1. Zagotować wodę
2. Włożyć jajka na 7 minut
3. Gwałtownie schłodzić
Efekt: Ścięte białko, lejące żółtko ⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■
Analiza technicza:
Ad. 1: Wsadzamy jajko do gotującej się wody aby jajko zaczeło się ścinać od skorupki. Gdybyśmy wsadzili jajko na początku, białko i żółtko ścinało by się równomiernie.
Ad. 2: 7 minut to czas po którym białko jest już ścięte, a żółtko dopiero zaczyna się ścinać. Czas może się różnić w zależności od wielkości, gęstości i zawartości żółtka w jajku.
Ad. 3: Dzięki gwałtownemu schłodzeniu będzie nam łatwiej obrać jajko.
Uwaga. Gdy wsadzamy jajko do gotującej się wody, lepiej jest delikatnie wsadzić używając łyżki bo może się łatwo zbić.
#gotujzwykopem #januszekulinariow
Komentarz usunięty przez moderatora
@Kangel, patrz.
Może zwiększając gęstość cieczy zwiększę jej temperaturę wrzenia lub sól przejdzie przez skorupkę i jajko będzie słone...
BTW.
no nie ma co ukrywać :D
@MasterSoundBlaster: dzięki :* zrobiło mi to śniadanie
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora