Wpis z mikrobloga

Nie chce mi się szukać, a może ktoś wie. Jestem na 36 minucie, Stanoski nagrał o Wisniewskim i tam wiadomo on niewinny, wszystko chciał spłacać i spłacił 3,4 miliona za kredyt ze skoku Wołomin (!!!) 2,8 miliona. Coś tam przebąkiwał o karencji, ale ani jednego słowa za co wyrok dostał, święty. Śmierdzi na kilometr. Za co on dostał wyrok? Obstawiam, że za wzięcie z zamiarem niespłacania a spłacać zaczął dużo później. Ktoś wie?
#kanalzero #kanalsportowy
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aa-aa: właśnie ten dokument jest z-----y bo nie ma bazowych informacji :)
Wydaje się, że za wyłudzenie kredytu, które jest karalne, a nie niesplacenie całości. Wyłudzenie polegało na tym, że zarabiał 8k, a dostał kredyt na 2 bańki. A jak to się stało, że miał 8k w picie miesięcznie? Chyba oszukiwał na podatkach. Ale pytań za dużo żeby coś powiedzieć więcej.
  • Odpowiedz
@aa-aa: chyba za deklaracje zarobków przy zaciąganiu, która nie zgadza się z pitem, a pewnie udałoby to płazem gdyby i tak to spłacił. Z kontekstu wynika, że był problem ze spłatą i potem grał w tych reklamach jako barter, więc rat gotówkowo na czas nie płacił
  • Odpowiedz
@aa-aa: tam jest więcej kwiatków. Sędzia mówi, że nie spłacił Michaś mówi że spłacił.
Stanowski bierze na chłopski rozum "Bo mnie to w banku pytają ile wydaję". Chłop dosłownie porównuje para-bank w dodatku ten konkretny jakim był SKOK Wołomin do normalnego banku i myśli, że tak wszędzie jest.
Do tego smętna muzyczka i zasłanianie go na zasadzie "troszczył się o dzieci", dusza człowiek
@Guardis: To był skok w
  • Odpowiedz