Wpis z mikrobloga

18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@Fanaticz: pokrój grzyby, ja kroję na 6-8 części a nie w plastry, ale to Twoja decyzja.
Podsmaż je na maśle aż będą lekko brązowe, dodaj pokrojony w plasterki czosnek i po kilkunastu sekundach zalej wszystko bulionem. Nie smaż czosnku za długo, bo go spalisz i będzie gorzki. Generalnie powinieneś zalać to białym winem, zredukować i dopiero później dodać bulion, ale nie wiem czy używasz białego wina w kuchni( ͡° ͜
@Fanaticz suszone grzyby zmiel na drobno, na maśle podsmaż delikatnie cebulę, dodaj czosnek i daj temu jeszcze chwilę. Zalej śmietaną 30% i zmielone suche grzyby, popieprz i posól żeby nie było słodkie od smietanki. Gotuj jakieś 5 minut i masz dobry sos w jakieś 10 minut. Na minus nie masz kawałków grzybów, ale myślę, że to coś co da się przeżyć ( ͡~ ͜ʖ ͡°)