Wpis z mikrobloga

Przepis na Selwala by Wojtek Biseks Gola #wojtekgola
Selwala pokroić na 4 plastry, następnie położyć na desce i dokładnie roztłuc na cieniutkie filety.
Do rozbicia Selwala najlepiej użyć specjalnego metalowego tłuczka z certyfikatem qawodd.
Odpowiednio rozbite filety moczyć w mleku z dodatkiem soli i pieprzu przez 2 godziny lub dłużej jeśli mamy czas pomiędzy nagraniami Goats.
Wyjąć filety z mleka i osuszyć je papierowymi ręcznikami z pod biurka Zwyrola, doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące z talerzyka Arka Tańculi, następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
Usmażonego Selwala odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku i podawać wraz z bigosem.

#famemma
Kokodzambodzet - Przepis na Selwala by Wojtek Biseks Gola #wojtekgola
Selwala pokroić...

źródło: GolaWoj.

Pobierz