Aktywne Wpisy
czerwonykomuch +143
35 lat kapitalistycznej propagandy tak bardzo poryło mózgi pracowników, że chcą oni - z własnej woli - spędzać w pracy więcej czasu za to samo wynagrodzenie.
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zauważyliście pewnie już ten codzienny spam na mirko o tym jak to kolejny neuropek nienawidzi Roberta Mazurka i jak wspaniale prowadzą rozmowy polityczne dziennikarze innych stacji? To przypomnijmy sobie za co tak neuropki wściekle go nienawidzą i za co poszło zlecenie na niego xD
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,14019475,poslanka-po-myslala-ze-dziennikarz-cytuje-jej-program-pis.html
2 lata po tym wywiadzie PO przewaliło wybory prezydenckie i parlamentarne. Sam wywiad był tylko ułamkiem smrodu i problemów, których nabawił się ówczesny platformerski rząd pod koniec drugiej kadencji, ale Mazurek chyba urósł wśród polittrolli do rangi jakiegoś demona, którego trzeba zmieść z planszy i zcancellować zanim pozwoli się kolejnemu koalicyjnemu posłowi publicznie ośmieszyć xD
Na tej samej zasadzie zresztą neuropki próbowały i dalej próbują zrobić z Ziemkiewicza niespełna rozumu oszołoma i przygłupa. Nie do końca skutecznie, bo jego książki świetnie się sprzedają. I tak samo kłamią i manipulują wpychając codziennie Konfederację (głównie Bosaka i Mentzena) w ramiona PiS-u tylko dlatego, że ten pierwszy pozwolił sobie mieć inne zdanie odnośnie przejęcia TVP i inby Kamiński & Wąsik.
Niektórzy chyba młodsi wyborcy nie pamiętają co działo się 10 lat temu i przez nieudolne kreowanie przekazu medialnego przez PiS czerpią swoją polityczną wiedzę z posturbanowskich twitterowych szczujni, więc warto o tym często mówić.
I do was ,partyjnych trolli oraz ich pożytecznych idiotów, kieruję ten przekaz - nastroje na wykopie nie przekładają się na nastroje społeczne. Gdyby tak było to w 2010 Korwin jako premier likwidowałby ku uciesze mojej i reszty kuców ZUS xD Choćbyście obsrali całe mirko nagonką na prawactwo i wszystko co prawaki uznają za święte, nie pozbędziecie się 9 milionów ludzi w tym kraju. Pogódźcie się z tym w końcu.
Z weekendowym pozdrowieniem,
Gigajabłecznik
@giga_jablecznik: weź #!$%@? na drzewo, albo przynajmniej daj coś z tego dziesięciolecia xD
Może wywiad z Kamińskim, albo z Zybertowiczem skomentujesz
@Rad-X: no o tym piszę. 10 lat czekania na odpowiedni moment, żeby się teraz mścić xD
mazurek robi z siebie kukiza bo pis załatwił jego bratu posadkę w spółce skarbu państwa
@thorgoth: o jest neuropkowe bingo! Wklej jeszcze konfederatopisowca z bobkiem pod dupą i mnie zaorasz
A przy niedzielskim Szumowskim, Kamińskim, Czabańskim czy Zybertowiczu to siedzi potulny i nie zada oczywistych pytań tylko ciągnie przekaz dnia dziwnie zgodny z linią jednej partii
Zresztą jego słynne urodziny pięknie pokazały, że wszyscy to jedna banda ze sztucznymi podziałami.
a mazurek jest stronniczy bo ma ku temu finansowe powody
@Rad-X: przesłuchałem wiele jego porannych rozmów i zazwyczaj dzieli wywiad na pierwszą połowę konfrontacyjną i drugą w której gada o pierdołach i o tym kto jakie książki
@HrabiaTruposz: twierdzę, że za to między innymi obecnie politrolle napędzają na niego nagonkę. A to, że wtóruje im banda pożytecznych idiotów, którzy w 2013 chodzili do podbazy i nie mają pojęcia
W konfrontacyjnej części zabrakło pytania o nie, ale nie zabrakło na zagranie na fortepianie.
Całkiem sympatycznie i spontanicznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rad-X: ale co z tego wynika? Typowe mazurkowe #!$%@? o niczym w drugiej części. Już nie wspominając o tym, że w czasach covidu wszędzie mieli członkowie rządu delikatną taryfę ulgową - szczególnie w
1. Wyszedł wał na respiratorach
2. Wszyscy mówią o wale na respiratorach
3. Mazurek jako gościa ma Szumowskiego
4. Nie pada pytanie o respiratory
Tu nie ma gadki o taryfach ulgowych, on wogóle nie zapytał gościa o już powszechnie znaną sprawę
@Rad-X: obejrzałem specjalnie dla ciebie cały wywiad. Faktycznie takie pytanie nie padło - i nie wiem szczerze mówiąc dlaczego. Domyślam się tylko, że dogadali się przed programem, że
A z nowszych to wywiad z Kamińskim bardzo ostrożny z jego strony a potem powielanie pisowskiej narracji o nieludzkim przetrzymywaniu skazanego w więzieniu
@Rad-X: przypadkiem raczej nie było, mogę się tylko domyślać, że się tak dogadali w ramach niekopania leżącego gościa, który już był jedną nogą poza polityką.
Inba z
@giga_jablecznik: Tutaj przestałem czytać. Ziemkiewicz sam z siebie umie doskonale zrobić oszołoma i przygłupa, nie potrzebuje niczyjej pomocy:
Ubolewaj na lewacki zachód, ale wyślij tam córkę na studia a potem jeszcze płacz że cię tam nie chcą:
https://wykop.pl/link/6299611/rafal-ziemkiewicz-aresztowany-w-wielkiej-brytanii
Risercz Ziemkiewiczowski (w tym roku obchodzi 15 lat!):
https://ekskursje.pl/2009/10/risercz-ziemkiewiczowski/
https://nonsa.pl/wiki/Rafał_Ziemkiewicz
I wisienka na torcie -