Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +75
Jestem bardzo podekscytowana by poinformować, że już jutro po raz pierwszy w Polsce będziemy głosić antynatalizm na ulicach Wrocławia! Wzorujemy się na aktywizmie międzynarodowej grupy Stop having kids.
#antynatalizm
#antynatalizm
dabi +503
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
@swiadomy_anakolut: Może potrafią się zabezpieczyć przed ciążą i przed mrozem? W końcu lepiej zapobiegać.
@doveo: Pisałem Ci już, że powtarzasz nieprawdę. Jakbyś miał powiedzmy żonę i dziecko, i to dziecko miałoby chore nerki, to tylko od widzimisię tej "baby" zależałoby, czy mu podaruje swoją nerkę i je uratuje (powiedzmy, że tylko ona ma zgodność) czy będziecie razem patrzeć jak dziecko umiera. Choćbyś się skichał, pisał do sądu, dzwonił na policję, nie możesz jej
@swiadomy_anakolut: A ja ci już pisałem, że twoje analogie są z d--y wyciągnięte. Ciąża to nie jest oddawanie nerki. Nie tracisz żadnego organu.
@doveo: No to oddawanie krwi. Przy ciąży akurat tego się krwi sporo traci. Chore dziecko ma operację i nikt nie zmusi Twojej żony żeby oddała krew dla dziecka. Ucierpiałaby tyle, że może będzie miała małego siniaka przez dwa dni i poczuje lekkie ukłucie, ale i tak jej prawo do stanowienia o własnym ciele jest ważniejsze, niż postulowane przez Ciebie prawo do życia dziecka.
Prawo to życia stoi ponad to. Od oddania krwi nie umrze.