Wpis z mikrobloga

Szybka dodatkowa recenzja Evil Stake House

Druga juz recenzja tego miejsca, natomiast tym razem ze względu na dostępność steka Wagyu, którego do tej pory tam nie jadłem.
Nie ma co się za bardzo rozpisywać na temat tego konkretnego mięsa (więcej na google), natomiast mogę powiedzieć że warto spróbować na miejscu jako ciekawostkę i porównać sobie do "zwykłej" polędwicy.
Różnica jest spora, nie powiem czy warta tej ceny bo to już kwestia subiektywna.

Na zdjęciu antrykot z koscia (~800g), Wagyu poledwica z lewej (~200g) oraz Wagyu antrykot albo rostbef juz nie pamietam (~100g) + zwykla poledwica do porownania ktorej nie ma na zdjeciu.

Ceny z menu:

Antrykot z kością 100g / 48 pln - sezonowane na sucho - (min. 800 g)
Wagyu 100g / 190 pln (min. 100 g)
poledwica 100g / 45 pln (min. 200g)

Dodatki i nagrzany kamien w cenie mies

Ocena 4+/5, jedyne do czego sie moge przyczepic to do tych samych cen (albo w niektorych przypadkach ciutke wyzszych) jak w ich lokalu w Poznaniu, ale pewnie Niemcowi to i tak obojetne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#szczecin #gastroszczecin
KarmelowyJeremiasz - Szybka dodatkowa recenzja Evil Stake House

Druga juz recenzja t...

źródło: stek

Pobierz
  • 10