Aktywne Wpisy
Mirki co to za powalona akcja xD byłem ostatnio w knajpie coś zjeść. Idąc do lokalu z tego lokalu wychodziła dziewczyna która była bardzo w moim typie. Zamówiłem jedzenie, zanim dostałem to wróciła. Usiadła i czekała na swoje. Dostałem swoje jedzenie i za chwilę wywołali jej zamówienie bo brała na wynos. Plot twist numer jeden zamówiła to samo co ja, menu obszerne bo to chinol. Spojrzała w moją stronę jak odbierała swoje.

śpicie już?

elektryki dla plebsu
#swiat #tesla #elektryki #samochody
Widzę, że jest druga fala hejtu na elektryki - najpierw w latach 2018-2019 pożary, teraz mrozy :)
I takie same triki są w elektryku, żeby elektryk zmrozony do -20 stopni zaczał się ładować potrzbuje godziny nagrzewania. A jeśli ktoś przyjedzie zimnym bo nie właczył w apce rozgrzewania wcześniej to będzie czekał nawet do
30 minut przy deep freeze i braku rozgrzania temperatury ok. -25 stopni Celsjusza zostawiony na 2 dni przy Superchargerze. Oczywiście później kolejne 10-15 żeby wbić wyższe kW (na początku to 20-25kW kiedy rusza ładowanie).
Także masz częściowo rację, ale zawyżyłeś dobre 100% u Tesli (nie wiem jak u reszty).
Jest tu nawet przykład na tym filmie tego co stało się w Chicago i tera lata po necie jako "dowód"
1. Noe rozumieją EV
2. Tesla RWD z LFP może w pewnych warunkach (suuuuper zimno, mocny wiatr) nawet nie osiągnąć temperatury która pozwala ją naładować. Straty ciepła będą miały podobna wartość co moc grzania i auto nigdy ni będzie mogło się naładowac lub zjamie to baaaardzo długo
https://youtu.be/K64HQ5ZPfdQ?si=1U4yFoRSXR52ocNv&t=614