Wpis z mikrobloga

nigdy nie jadłem sosu sojowego i teraz dodaje go do wszystkiego żeby sprawdzić do czego pasuje i jak smakuje, dzień drugi - dodałem go do spagetu ale nie pasuje zbytnio
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

daj polakowi sos sojowy i doda go do spaghetti


@mecenassrenas: Możecie nalać polaczkowi Don Perignona, albo dobrej w----y 18 letniej. Polaczek wypije duszkiem i powie, że cierpkie i jakieś mdłe. Dacie polakowi trufli to powie, że to jakiś zgniły czosnek. Zaparzycie polaczkowi dobrego espresso z dobrej, ręcznej maszyny, z świeżo mielonych ziaren bardzo dobrej jakości, powie że jakaś mała ta kawa i w ogóle kwaśna i i dziwnie smakuje. Dlatego
  • Odpowiedz
@Pally soja w 98% jest modyfikowana genetycznie, często po to żeby wytrzymała bardzo mocne i szkodliwe pestycydy. Pestycydy to nie w 100% woda i nie odparują ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie wiem czy warto wpychać soję na siłę do jedzenia
  • Odpowiedz
@Pawicaa
1. Robisz roślinkę odporną na RoundUp
2. Walisz na całym polu RoundUp
3. Zdycha dosłownie wszystko oprócz twojej zmutowanej roślinki, żadne chwasty nie przeżyją
4. Profit
  • Odpowiedz
  • 0
@Pally cienki plaster surowej wołowiny polany sosem - rewelacja. Do zupy pomidorowej. Do rosołu. W zasadzie wszystkie zupy i sosy.
  • Odpowiedz
@Pally: protip spróbuj dodać do każdej rzeczy do której potencjalnie chciałbyś dodać magii. Przykładowo rosół doprawiony sosem sojowym smakuje minimalnie jak ,zupka chińska. A tak to używam do marynowania mięsa, do sosów (też takich na zimno z majonezem ) do zup, jajecznicy ale z wyczuciem , chleb w jajku z sojowym plus przeróżne chińskie makarony jak udon lub chow mein. Worcestershire też jest super sosem
  • Odpowiedz