Wpis z mikrobloga

@Kempes: co Ci mogę powiedzieć... Ziarkiewicz jest #!$%@? i mam na to dowody xD w gabinecie w Zamościu miał portrety dwóch kwaków na ścianie za swoim fotelem żebyś przypadkiem nie pomyślał że jest od kogoś innego jak od pana zero.
moakatanga - @Kempes: co Ci mogę powiedzieć... Ziarkiewicz jest #!$%@? i mam na to do...

źródło: ziaro

Pobierz
  • Odpowiedz
@Kempes: Ale Ty wiesz, że zamknięcie śledztwa nie oznacza jego umorzenia xD? Zamknięcie śledztwa to wymóg formalny przed skierowaniem aktu oskarżenia (321 k.p.k.). Wprowadzasz w błąd jednocześnie wyzywając prokuratorów, chociaż sam nie wiesz co się właśnie wydarzyło xD.
  • Odpowiedz
@Kempes: Kolego, czasami lepiej nic nie mówić ^^.
Art. 331 § 1 k.p.k. W ciągu 14 dni od daty zamknięcia śledztwa albo od otrzymania aktu oskarżenia sporządzonego przez Policję w dochodzeniu, prokurator sporządza akt oskarżenia lub zatwierdza akt oskarżenia sporządzony przez Policję w dochodzeniu i wnosi go do sądu albo sam wydaje postanowienie o umorzeniu, o zawieszeniu albo o uzupełnieniu śledztwa lub dochodzenia.
  • Odpowiedz
@Kempes: Tak tylko dodam, że w praktyce nie zdarza się, żeby jakikolwiek prokurator zamknął śledztwo po to, żeby je następnie umorzyć (choć oczywiście może się tak zdarzyć). Wynika to z faktu, że umorzyć śledztwo możesz bez postanowienia o jego zamknięciu, ale aktu oskarżenia przed zamknięciem nie możesz skierować. Chciałbym zobaczyć minę pana Karnowskiego jak dostanie pismo o przesłaniu aktu oskarżenia do sądu, chociaż bardziej mnie dziwi to, że żaden z jego
  • Odpowiedz
@Absurd_69_: nic. Po prostu pokazuje że wiem że to chory człowiek który nie cofnie się przed niczym. W szczegóły się nie będę wdawał ale od 8 lat próbuje dowieźć swojej nie winności bo jemu się coś uroiło
  • Odpowiedz