Aktywne Wpisy
McBreed +260
poszedłem na grzyby a tam takie coś, jakiś nowy gatunek???
Za granicą
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
#agd #lodowka #whirlpool
@WielkiNos: @Nowa_Zielonka_:
nie zmieniałem temperatury, jest taka sama odkąd zacząłem z niej korzystać.
@grisha: nie zmieniałem ustawień temperatury, obecnie mam 5°C, przy czym na tej dolnej szufladzie napisane jest "Fresh Box 0°C".
@produkt: zaburzony obieg powietrza wewnątrz. Dodatkowo sprawdź drożność kanalika odpływowego - na tylnej ścianie lodówki (wewnątrz!) powinna być rynienka ociekowa, w niej nie ma prawa stać woda.
@Jarek_P: orientujesz się gdzie/jak to sprawdzić? Czy chodzi o ten element z tyłu z napisem "Total no frost"?
U mnie też zamrażało warzywa w tej szufladzie. Okazało się, że miałem kawałek odczepionej uszczelki, przez co po zamknięciu drzwi pozostawała mała szpara, przez którą ulatywało zimno. Po umieszczeniu uszczelki na swoim miejscu wszystko wróciło do normy.
@produkt: jeśli to co na zdjęciu to jest pionowa ścianka, to nie. Zresztą, jaka by nie była, nie. To musi byc rynienka zapewniająca odpływ kropli, tak jak pokazuje instrukcja. Gdy powyjmujesz półki z lodówki co masz na tyle, gładką ścianę od końca do końca? Woda z tej ściany jak będzie spływać grawitacyjnie w dół, nie trafi po drodze na coś, co ją przechwyci?
W mojej lodówce (LG) ta rynienka jest zrobiona tak, że licuje się z półką nakrywającą szuflady na warzywa, licuje się z jej krawędzią, więc póki się tej półki nie wysuje, można nie dojrzeć :)
Nie wiem, czy tak powinno być, ale jeśli chodzi o grzałkę z tyłu lodówki, to gorący jest tylko pionowy element/drut blisko krawędzi lodówki. Pozostałe zwoje są delikatnie