Aktywne Wpisy

Pytanie czysto teoretyczne bo ja uważam za spoko pomysł
VW LUPO 1.0 Benzynka (bez klimatyzacji) za 1500zł bez rdzy po wymianie rozrządu 20k km temu, do wymiany łączniki stabilizatora i coś z piastą.
Czy pojechalibyście nim w europe? Mam z różową taki plan żeby objechać takie kierunki podczas miesięcznego tripa jak Francja/Włochy etc spanie w namiocie, lub w hotelach tylko moje pytanie czy autko da radę, wszyscy mi odradzają ten pomysł i jestem ciekaw
VW LUPO 1.0 Benzynka (bez klimatyzacji) za 1500zł bez rdzy po wymianie rozrządu 20k km temu, do wymiany łączniki stabilizatora i coś z piastą.
Czy pojechalibyście nim w europe? Mam z różową taki plan żeby objechać takie kierunki podczas miesięcznego tripa jak Francja/Włochy etc spanie w namiocie, lub w hotelach tylko moje pytanie czy autko da radę, wszyscy mi odradzają ten pomysł i jestem ciekaw
źródło: 1200px-VW_Lupo_front_20080809
PobierzCzy taki gruz nadaje się do jazdy po Europie?
- Tak 49.2% (524)
- Nie 49.1% (523)
- Inna odpowiedź: dodaj komentarz pod wpisem. 1.7% (18)

DawCioS +358
źródło: 1000017810
PobierzDziałamy?
- Nie, mam godność 83.1% (2439)
- Jeszcze jak, godności brak 16.9% (495)

Tak się zastanawiam nad tematem pracy inżynierskiej, i nie wiem co wybrać.
Skonstruowanie prostej frezarki cnc (duże koszta, brak doświadczenia), czy skonstruowanie jakiegoś robota(arduino).
Oba tematy są dość ciekawe, dlatego proszę o wasze zdanie.
A może macie jakieś ciekawsze propozycje.
#arduino #cnc #studbaza #pytaniedoeksperta #pytaniezdupy i
ja na automatyce tez mysle o inzynierce i chyba zrobie sterownik silnika krokowego na fpga, zobaczymy czy sie ktos zgodzi bo to super proste jest ;p
wiesz w ogóle cokolwiek o wytrzymałości materiałów, co to jest sztywność albo chociaż WRZECIONO? xD
ja na budowie maszyn bym się musiał solidnie zastanowić czy projektować całą frezarkę bym się odważył
Właśnie dlatego napisałem że mam małe doświadczenie.
tokarka to tak 10 razy łatwiej niż frezarka xD
Teraz #rozkmina nad uściśleniu tematu :)
@Analityk: całkiem zacny pomysł
@seta1991: akurat idea inteligentnego domu jakoś mnie nie kręci, a fajnie byłoby zrobić coś, co przy okazji sprawi mi dużo frajdy
@lukaszmaly254366: w sensie programowanego w języku arduino? możesz tak?
Rozchodzi mi się o skonstruowania robota przy użyciu arduino.
Ale może któryś z użytkowników podsunie mi ciekawszy projekt
Myślę że wybrałem złoty środek. Spróbuje zrobić gimbal`a. Co o tym sądzicie ?