Wpis z mikrobloga

@Karmazynowa_furia: No Ok. Ale trochę się wstydzę, bo wkład będzie biedny. Pak choi nie mogłem znaleźć, więc będzie kapusta pekińska, do tego mięso mielone. No, ale żeby ładnie na zdjęciu to wyglądało, to zrobię jeszcze marynowane jajka nitamago. Można by jeszcze dać paprykę pokrojoną w paski, ale niestety mam tylko czerwoną, a ta mi tak nie smakuje za bardzo.
@Chrystus Polecam dodawać i miso i tahini :) Ja dodaję taką "zaprawę" (to się chyba nazywa tare) i to, co wychodzi, to jest nadramen.
1 szklanka mleka sojowego niesłodzonego
3 łyżki białego miso
1-2 łyżki tahini
1 łyżeczka pasty paprykowej
1 łyżeczka posiekanego imbiru
3 łyżki mirin
1-2 łyżki oleju sezamowego
@muguet: Na porcję, czy na garnek bulionu?
Dzięki za sugestie i rady.
Z imbirem nie chcę przesadzać, bo dosyć sporo go już dodałem do mięsa mielonego, a sam olej po smażonym mielonym też dodał trochę smaku do tej zupy.