Aktywne Wpisy

RicoElectrico +149
#niebieskiepaski #medycyna #rak
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
źródło: 1000022425
Pobierz
back_to_my_place +235
Wam też się nagle wyświetliły stare powiadomienia? #wykop

źródło: temp_file755205233845699033
PobierzGdyby kompatybilność działała jak na memie, to nigdy nie powstawały by projekty jak MATE czy Trinity, tylko ludzie by sobie siedzieli na GNOME 2 czy KDE 3 ¯\(ツ)/¯
@mkljczk Prawda, ale rozwiązaniem jest Flatpak
@dqdq1: Czytałem że MS nie wypuścił Windowsa 9 tylko 10 bo programiści zamiast pisać
if (NazwaSystemu = "Windows 95" || NazwaSystemu = "Windows 98")
SystemNieobsługiwany
to pisali
if (NazwaSystemu.Contains(Windows 9))
i wiele programów nie działało by na Windows 9
MacOS super dla grafików edycji filmów czy jak masz ekosystem Apolla i tylko Instagram i stołowanie w necie dla ciebie.
Linux na serwery fajny ale na codzien lipa. Chcesz edytować plik ? Terminal. Instalować/uruchamiać apke credentiale. Samo instalowanie to też komendy i majstrowanie przy plikach konfiguracyjnych.
Windows ? Instalujesz i działa :D To nie czasy co że się co chwilę wywalal od 7ki Windows wymiata.
I se pan pogrzebiesz ,
Chcesz edytować plik? Kate, preinstalowany notatnik
Chcesz instalować apki? Sklep z aplikacjami, niemal na każdej dystrybucji. Klikasz instaluj, podajesz hasło i za kilka minut jest.
Czasy się zmieniły :D
@L3gion: MATE i Trinity istnieją po to by dalej te środowiska rozwijać, nie po to, żeby je po prostu uruchamiać. Akurat X.Org z kompatybilnością wsteczną stoi na dobrym poziomie i nawet uruchomienie aplikacji X11 z ubiegłego wieku nie stanowi problemu na najnowszej wersji X.Orga.
@JanPawelDrugiLechWalesaPierwszy: To akurat jest prawdopodobnie mit. Chociażby taki kod nie uwzględniałby Windowsa ME, który też bazował na DOSie podobnie jak 95 i 98, a jak coś z jakiegoś powodu miało nie wspierać Windowsa 95 i 98 to ME raczej też nie powinno. Ponadto tryb kompatybilności w Windowsie zmienia raportowaną wersję, więc nawet jakby faktycznie jakiś program sprawdzał w
@niebadzogrem: Możesz edytować z poziomu graficznego edytora tekstowego, ci debile nawet tego nie sprawdzają! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W twoim przykładzie to nie problem ༎ຶ‿༎ຶ
@L3gion: Konteneryzacja! ( ͡° ͜ʖ ͡°)