Wpis z mikrobloga

#skyrim - od razu idź rób jakieś zadania bez większego wytłumaczenia

#wiedzmin3 - filmowy cold open, żeby zaciekawić gracza, pierwsza misja pełna scen narzucujących klimat (dialog z Vesemirem, drzewo wisielców, akcja w karczmie)
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@Hemingwayy w Neverwinter Nights też był dosyć mocny początek i od razu było wiadomo, co się dzieje w świecie, w którym spędzę mnóstwo czasu, w Skyrim nie mamy żadnych informacji o czymkolwiek
  • Odpowiedz
@red7000 Nie grałem wiec się nie wypowiem ale na tym zazwyczaj TESY polegały ze dostajemy wielka plansze i sami tworzymy narracje gry.W wiedźminie scenariusz jest z góry narzucony.
  • Odpowiedz
@red7000: Mi w Skyrimie nie podobał się główny wątek,nudził mnie i już nawet nie pamiętam na czym polegał.
Ale świat,klimat i wiele zadań pobocznych były super.
  • Odpowiedz
@red7000: wiedźmin 3 to bezpośrednia kontynuacja 8 książek i 2 gier, więc ciągnie się tam potężna ilość historii i wszystko jest z góry już narzucone. W Skyrim tworzy się własną postać która nie ma żadnego background, uciekasz z Helgen i idziesz robić co chcesz, nie masz żadnego narzuconego celu. Wiadomo że wiedźmin ma bardziej napięty klimat i historię, ale Skyrim wcale zły nie jest i historia też jest tam bardzo
  • Odpowiedz