Wpis z mikrobloga

Zastanawia mnie czym się różnią gry dedykowane pod #nintendoswitch od innych, że kompletnie nie potrafią mnie wciągnąć ( ͡° ʖ̯ ͡°). Jedyne w co gram to porty z innych platform. A te exclusive'y typu Zeldy czy Metroidy zupełnie mi nie podeszły. Tym bardziej nie rozumiem ich mega dobrych ocen.
  • 7
  • Odpowiedz
@krepak to polecam sprzedać switcha i kupić steam decka. Mialem tak jak ty (z wyłączeniem Mario i Kurlikow oraz Mariana 3D) i uważam, że to była świetna decyzja
  • Odpowiedz
@krepak: Jak grasz w porty to nie krzywdź się graniem na switchu i myśl o steam decku. Jedyne co mi się w switchu podoba to rozmiar i mobilność, ale gry to już w zasadzie nie moja bajka.
  • Odpowiedz
  • 0
@Majkel2008: @Griffith na PC i PS uwielbiam i przeszedłem prawie wszystko od From Software, horrory od Frictional, strzelanki typu Bioshock, Dishonored, Doom, metroidvanie typu Blasphemous, Hollow Knight, rougelike typu Hades, Isaac, i wiele wiele innych więc to raczej nie to ( ͡° ͜ʖ ͡°) Po prostu w tych grach od Nintendo czegoś mi brakuje, może fabuły może klimatu, nie wiem
  • Odpowiedz
@krepak: Fabuły faktycznie może brakować, ale miodność, gameplay, mechaniki, klimat (np. w Zeldzie) są nie do przebicia i tutaj gry od Big N górują nad innymi. Sprawdź może coś w rodzaju Xenoblade, Mario Kart 8, Luigi's Mansion 3, Fire Emblem Three Houses zanim podejmiesz decyzję o sprzedaży.
  • Odpowiedz