Wpis z mikrobloga

@Ukrajiniec: Nie dodaję ani jabłka ani ziemniaka ani jajek. Po prostu włoszczyzna ugotowana na półmiękko, surowy por, groszek, dużo marynowanych grzybów i ogórków kiszonych + majonez z odrobiną musztardy. Do tego kołderka z drobno krojonego koperku na wierzch i dekoracja z marynowanych kurek
  • Odpowiedz
@Ukrajiniec: Taka ma najwięcej smaku. No bo jeśli dodasz jakieś rozgotowane warzywa z bulionu, dodasz ziemniaka który jest raczej zapychaczem aby sałatki było więcej, to wszystko się robi takie bez charakteru.
A co do grzybów, to idealny kwaśny i nieco octowy dodatek, który dodaje pazura całej sałatce.
Ogórki kiszone też są ważne, najlepiej je obrać ze skórki, posiekać drobno i wrzucić do miski, a po 15 minutach dobrze je odcisnąć w
  • Odpowiedz
  • 1
@paramyksowiroza
Dzięki za wskazówki, to lepsze niż suchy przepis. Tylko nie wiem czy zdobędę jeszcze kurki ( ͡° ʖ̯ ͡°) Dużo jej nie będę robić, bo sylwester tylko w gronie najbliższej rodziny. A z jabłkiem popróbuję, chociaż się boję... Wesołych świąt
  • Odpowiedz