Wpis z mikrobloga

#sejm #tvpis czego pisowi nie wybacze? tego, że jakby moi dziadkowie lat 80 umarliby w najbliższym czasie (oby nie!) to ostatnie lata wspomnień z nimi byłoby związane z tym, że co wizytę próbują mnie ciągnąć za język za kim jestem i czemu wszystko inne niż pis to największe zło. kiedyś wpadałem do nich bez powodu w odwiedziny, teraz złapałem się nad tym, że średnio chce mi się do nich jeździć. wydoili starszych ludzi z godności na stare lata.

(dziadkowie bardzo kościelni, nie było pola manewru na jakiekolwiek rozmowy) #polityka
  • 136
  • Odpowiedz
  • 0
@Buko_von_Krossig To ty zakłamańcu bredzisz. Wiadomo fajnopolak znany jest z bycia uczciwym, miłym, tylko nigdy nie spotkałem tak wywyższających się bucy, zadufanych w sobie, jak całe plemię PO. Tak takie były stawki za PO na śmieciowkach, może w Warszawie było to 4 zł, ale ogólnie tak niskie.
  • Odpowiedz
  • 0
@LordAxe82 Jeszcze w życiu tak zadufanych w sobie bucy, tak przekonanych o swojej nieomylności i przy tym skrajnie niemiłych, chamskich, kategoryzujących , jak plemię PO, nigdy nie spotkałem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Wasky Fajnopolacy, co nigdy nie kategoryzują , chyba najgłośniej darli ryja, że inflacja to tylko wina PiS, wtedy nie było powoływania się na tabelki z Europy.
  • Odpowiedz
@Nanuno Ogólnie polecam po prostu z "losowymi" ludźmi nie rozmawiać o polityce, to z reguły działa.

O polityce jak już rozmawiam tylko z "wybranymi" ludźmi - nomem omen, żadne wyróżnienie, po prostu ważny, aby dana osoba trzymała odpowiedni dystans do tego typu spraw. I z reguły się sprawdza, normalne stosunki z babcia, z wujostwem też bo nie wchodzę na takie tematy i sobie chwale.

Niemniej jednak, napisałem z "reguły" bo niestety parę razy w życiu miałem do czynienia z osobami niezwykle natrętnymi, które po wyraźnym stwierdzeniu, że nie masz ochoty na te tematy rozmawiać i tak próbują jak nie drzwiami to oknem, wyskakując z dupy przy grillu z jakimiś ciężkimi i kontrowersyjnymi społecznie tematami.
  • Odpowiedz
  • 2
@NoweWytyczne Zgadzam się z Tobą. Żeby rozmawiać z kimś na trudne tematy, to musisz wiedzieć, że taka osoba ma wiedzę w danym temacie, jest inteligentna i nie drze mordy jak z Tobą rozmawia, a przede wszystkim szanuje Twoje poglądy i potrafi się wymieniać konstruktywnymi argumentami.
Natomiast na wykopie jest jedyna słuszna narracja i jak tylko nie wpisujesz się w tutejsze poglądy to zostaniesz nazwany PiSowcem, ciemnogrodem itp. Oczywiście większość wykopków opowiada
  • Odpowiedz
@5rapol5 mam to samo z moją babcia, poruszanie albo śmieszki z pisu i już piana na twarzy. Później pytania czemu tak rzadko bywam a mi się nie chce rozmawiać o polityce za każdym razem. Brakuje mi czasów gdy z babcią rozmawialiśmy o mnie, o jej lekach czy obgadywania sąsiadów xD. Teraz to tylko TVP info non stop chodziło i ciągle zerkanie w TV.
  • Odpowiedz
@adeekk1989: nawet nie wiecie jak to prawda. Kilka lat temu mialem pracę która często wymagała jazdy do różnych ludzi do domu. Ilość domów bez żadnego zdjęcia bliskich za to z podobizną Kaczyńskiego/Macierewicza i spółki na ścianach jest zwyczajnie przykra. Co ciekawe nigdy nie widziałem nikogo z innych partii więc nie ma tutaj mowy o symetryzmie.
  • Odpowiedz
@Nanuno

Wiesz sporo tych wykopków, co tu płacze, że TVP zabrało im dziadków, sami pewnie trigerowali rozmowy o polityce, albo kiedy się okazywało że dziadki miały na jakiś temat inne zdanie to KWII KWII KWII.

Drugie ciekawe zjawisko, to sprawa jednostronnego podejścia. Wykopki nie potrafią zrozumiec, że ich dziadkowie nie chcą przyjąć jedynej słusznej prawdy PO, jednocześnie przepala im styki kiedy ich dziadki próbują zrobic to samo i przekonać ich do
  • Odpowiedz
  • 1
@NoweWytyczne Masz rację, jedno i drugie jest swego rodzaju skrajnością i fanatyzmem, tylko wykopki, nie widzą tego u siebie. Nie chcą nawet poznać tego, dlaczego ktoś ma takie poglądy, a nie inne, wolą natomiast wyśmiać własnych dziadków, nie odwiedzać ich i chwalić się tym na wykopie, licząc na plusy od osób podobnych do niego. Jest to przykre.
Tak samo jak obecna sytuacja pod TVP. #!$%@?ąc już od poglądów politycznych, ale przejmowanie
  • Odpowiedz
  • 0
@NoweWytyczne Fajnopolacy są fanatyczni? Przecież oni się uważają za super miłych kulturalnych ludzi, a że ich pogląd jest tym jedynym słusznym to tak bywa. To, że inni to dla nich ciemnota, głupki, itp. to fakt, czasami tak bywa. Gdzie tu fanatyzm, buta?
  • Odpowiedz
@5rapol5: u mnie to samo. Ojciec PISowiec. Wg mnie PIS tak bardzo zaszczepił w nim nienawiść że wyzywał moją mamę (była za PO) od poprierdolonych i diabłów.. mama niestety zachorowała na agresywnego raka, nastawienie ojca do mamy się nie zmieniło i przez swoją nienawiść mówił żeby w niej ten rak zgnił. Przez tą straszną atmosferę w domu rak szybko postępował. Dlatego wczorajszy dzień kiedy #!$%@? ludzi z TVP był dla
  • Odpowiedz
@5rapol5: prawda, mąż mojej siostry ciotecznej ponoć cały wolny czas spędzał na oglądaniu TVP Info, ostatnio jak go spotkałem przed wyborami na grobach w święto zmarłych, chciał mi #!$%@?ć (dosłownie zrobił się czerwony, agresywny i wyzwał mnie od idiotów) jak powiedziałem że zagłosuję na inną partie niż PiS
  • Odpowiedz
@5rapol5: To prawda. U mnie dziadkowie tak samo. Przez całe życie nigdy słowa o polityce praktycznie nie było. Ostatnie kilka lat to co chwile wtrącanie jakichś bzdur z polityki (dosłownie nie ma 15 minut), oczywiście jest to podszyte wściekłością i wyzywaniem Tuska. Strasznie smutno się tego słucha, ale wszyscy na około ignorują i wiedzą jakie to bzdury. Mówi się im, żeby dali sobie spokój, że nic z tego nie wynika,
  • Odpowiedz