Wpis z mikrobloga

Jak sądzicie warto teraz kupić kartę 4070 ti czy lepiej zaczekać być może do premier wersji super w styczniu w oczekiwaniu na obniżki? Jakieś opinie lub przewidywania? Obecnie waham się czy kupić teraz czy poczekać do premier w styczniu.

#kiciochpyta #pcmasterrace #nvidia
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Horvath: wyznacznikiem, beznadziejnym.
Ale jest kotwicą która zacznie ograniczać użytkowania i zapewni mu takie atrakcje jak: randomowe w-----------a się gier do gołego pulpitu. Wiem bo przerabiałem, co mi z klatek jak w cybergeju po wejściu w eq mam pokaz slajdów przez pół minuty bo vramu brakło albo jak w kingdom come i rdr2: crash gry po 30s działania. I to nawet nie przy max ustawieniach.
  • Odpowiedz
  • 0
@majk3l: Bardziej rozchodzi mi się o to czy po prostu 4070 ti po premierze wersji super stanieje dość mocno w następnym miesiącu najzwyczajniej w świecie. Zależy mi na graniu w 4k, więc no akurat 4070 ti uważam za minimum. Plus jestem za zielonymi, amd nie trawię nawet jeśli wiem że nvidia mocno odleciała.
  • Odpowiedz
@ReeceWithouterpoon: Mam RTX 3080 w wersji 10GB i nigdy nie miałem takich problemów o których piszesz. Grałem zarówno w cyberpunka jak i RDR2 w 4K.

@TestYrMind Jeśli stawiasz na 4K to amd nie ma startu do nvidii, Jestem mega zadowolony z DLSS, mimo, że w swojej karcie nie mam generowania klatek. DLSS 2.0 daje radę do tego stopnia, że ja w 4K nie widzę różnicy między natywnym 4K a
  • Odpowiedz
  • 0
@Horvath: No właśnie dlatego ze względu na technologię DLSS się zdecydowałem na serię 40, a wybór padł na 4070 Ti. Właśnie dzięki niej spodziewałem się nadrobić braki w mocy.
  • Odpowiedz
@Horvath: teraz jak mam 16gb ramu na karcie to sobie jeszcze dociągam textury d------e bo jest miejsce i nie muszę oglądać paskudnych tekstur z bliska albo doczytujących się.
PS. nie widzę różnicy w 4k fsr vs dlss ale natywne 4k bez aa wygląda lepiej niż skalowane.
Nie warto w 4k się pchać w półśrodki.
  • Odpowiedz