Aktywne Wpisy

buchajacy_rog +624
Dzień 92/92
Koniec! W końcu koniec! Po trzech miesiącach kończymy #grubyzaklad z @hdeck. Oficjalnie ogłaszam, że ja wygrałem, a @hdeck przegrał. Hańba mu!
Wyniki po 3 miesiącach:
@hdeck -22,6kg
@buchajacy_rog -28,7kg
Ale wiecie co? Tak naprawdę jestem w ciężkim szoku, że on wytrwał w tym zakładzie i tak zawzięcie walczył. Nie spodziewałem się tego po nim, także... Rywalu mój, gratuluję drugiego miejsca i znakomitych efektów ( ͡º ͜ʖ͡
Koniec! W końcu koniec! Po trzech miesiącach kończymy #grubyzaklad z @hdeck. Oficjalnie ogłaszam, że ja wygrałem, a @hdeck przegrał. Hańba mu!
Wyniki po 3 miesiącach:
@hdeck -22,6kg
@buchajacy_rog -28,7kg
Ale wiecie co? Tak naprawdę jestem w ciężkim szoku, że on wytrwał w tym zakładzie i tak zawzięcie walczył. Nie spodziewałem się tego po nim, także... Rywalu mój, gratuluję drugiego miejsca i znakomitych efektów ( ͡º ͜ʖ͡
źródło: temp_file5401513090477638030
Pobierz
luke-dolla7 +220
W celu ratowania dzietności rząd powinien wprowadzić nakaz rodzenia dzieci przez witaminki. Specjalnie powołany minister ds. dzietności na podstawie listy kobiet w wieku 18-35 lat sprawdzałby które już urodziły, a które jeszcze nie dopełniły obowiązku. Losowałby dla każdej ilość dzieci od 2 do 4, tak aby współczynnik dzietności przekraczał 2,1. Te, które miałyby partnerów - dostają miesiąc na dokonanie aktu prokreacji, te które partnera nie mają - są zapładniane przez samców rozpłodowych

Ktoś pomoże napisać mi zapytanie?
Mam tabelę wyglądającą tak:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/19585201/wykop/tabela1.PNG
A chcę żeby to wyglądało tak:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/19585201/wykop/tabela2.PNG
Czyli chodzi o to, żeby dla każdej gruby IDProduktu ponumerowało mi kolejno kolumny IDMagazynu zaczynając od 1.
Próbowałem różnych sposobów i nawet całe stackoverflow przeszukałem ale nie znalazłem sposobu na to :<
Jak to zrobić nie wiem.
//edit: i kursora
Chodzi o czyste zapytanie SQL. Żadnego PHP itp bo w dowonlym języku programowania bym sobie to zrobił w minutę :)
Chodzi o inkrementacje wartości po prawej dla takiej samej wartości po lewej. Gdy mamy nową wartość po lewej to znów zaczynamy od 1.
@lewactwo: Ech, szkoda.
RETURNS CHAR(50) DETERMINISTIC
RETURN CONCAT('Hello, ',s,'!');
Działają :)
Btw, chcesz to zrobić w czystym SQL-u z przyczyn ideologicznych czy technicznych? ;)
@singollo: Może ma te tabele większe niż podał i sql lepiej się tu sprawdzi.
Czysty SQL bo tych kolumn jest więcej, będę zmieniał strukturę bazy danych i przygotowuję plik SQL z zapytaniami aktualizującymi. Chcę to po prostu uruchomić na serwerze i nie przejmować się niczym.
Jeśli się nie da to trudno, będę musiał rozbić aktualizacje na 3 części i zrobię to w PHP.
- z tabeli T wybierz rekord N identyfikowany przez ID o wartości A w kolumnie K i wartości NULL w kolumnie L
- policz dla ilu rekordów w tabeli T występuje para (K = A, L = NULL) - to robisz podzapytaniem
- wynik umieść w kolumnie L
Podzapytanie będzie trzeba na pewno zagnieździć (SELECT
IDProduktu
IDKoloru
IDRozmiaru
IDTypu
Do tej pory jeden produkt mógł mieć zdefiniowany tylko jeden kolor, jeden rozmiar i jeden typ. Oczywiście kombinacje tych elementów mogły być różne, różne mogła być waga, cena i ilość dla każdego takiego zestawu.
Jednak okazało się, że produkty będą potrzebowały różnych kolorów np. kolor rękawa, kolor nogawki itp. Dlatego taka struktura nie będzie działać i ustawienie
Powinno Ci to zliczyć wiersze dla zdefiniowanego ich zgrupowania.