Wpis z mikrobloga

prosta ale wazna prawda.

@IdillaMZ: Ale co konkretnie? xD

Większość krajów rozwiniętych jest lewicowo-demokratyczna, czy według Ciebie większość krajów zmierza do łagrów? xD Zajebista argumentacja, taka nie za mądra.
  • Odpowiedz
  • 1
@johny-kalesonny: @Baleburg: Mowa o piewcach alternatywnych form modeli gospodarczych w stosunku do wolnego rynku. Mowa o populistach, którzy myślą, że wiedzą lepiej jak powinny procesy gospodarcze przebiegac.
Szwecja, Dania i Norwegia są turbo kapitalistyczne i dlatego dobrze tam się zyje.
  • Odpowiedz
  • 0
@johny-kalesonny: @Baleburg: Oczywiście nierozerwalnym elementem dobrze prosperującej gospodarki wolnorynkowej, jest moralność społeczeństwa. Wychowywanie ludzi w populizmie przekonania, że państwo moze zapewnić komuś dobrobyt i rozwiązać ekonomiczne problemy, jest przedsionkiem do alternatywnego modelu gospodarczego w stosunku do wolnego rynku.
  • Odpowiedz
Mowa o piewcach alternatywnych form modeli gospodarczych w stosunku do wolnego rynku.

@IdillaMZ: Czyli jakich konkretnie? Czy ktoś chce sterowany centralnie rynek, plany pięcioletnie w Europie? Coś przespałem? xD

Gospodarka i tak jest regulowana, wolny rynek jest #!$%@? i działa nieoptymalnie - więcej, wolny rynek jest największym zagrożeniem dla wolnego rynku xD.
  • Odpowiedz
  • 0
@johny-kalesonny: @Baleburg: W tej chwili na zachodzie mamy prymat sojuszu oligarchicznych wielkich koncernów i tęczowej lewicy.
Wielki biznes zbudowal sobie własny ośrodek rewolucyjny, który finansuje, a który amortyzuje realne niezadowolenie, przekierowywaniem go na mielizny antynaukowych głupot oraz dopieszczaniem populizmem i uzależnianiem od państwa prekariatu.
  • Odpowiedz
  • 0
@johny-kalesonny: @Baleburg: Taka Szwecja przez ostatnie dekady w istotnym stopniu była budowana przez robotników-imigrantów niczym niechronionych, pozatrudnianych nielegalnie. Zandberg to by przeżył szok, gdyby zdjął ideologiczne klapki z oczu
  • Odpowiedz
  • 0
@johny-kalesonny: @Baleburg:
Ja sam uważam się za zdecydowanego zwolennika postępu, nie rozumianego przez libertynizm, ale dostosowywanie instytucji i spoleczeństwa do nowej technologii i wiedzy.
Lewice tęczowa uważam za zwyrodnienie, to jest coś calkowicie mi obcego i w mojej ocenie jest to oferta regresu cywilizacyjnego
  • Odpowiedz
  • 0
@johny-kalesonny: @Baleburg: Absolutnie nie podzielam wizji konserwatystów, ze dobrze już było i trzeba pielęgnować to co jest.
To co jest w ogromnym stopniu nadaje się do modernizacji. To jest postęp - zamieniamy coś na lepsze, efektywniejsze, przynoszące lepsze owoce, bo zdobyliśmy wiedzę jakiej nie mieliśmy, bo zdobyliśmy możliwości jakich nie mieliśmy. Odrzucamy rzeczy, które są przestarzałe.

Odrażające zabobony o 400 płciach, o braku różnic między kobietą a mężczyzną,
  • Odpowiedz