Wpis z mikrobloga

Wklejam ponownie swój wpis z Tagu jako, że przekaz ten należy stale kolportować.
#ukraina jako zwykły szary Polak na początku wojny bardzo idealizowałem dzielnych Ukraińców. Od tamtego czasu sporo się zmieniło, zszedłem na ziemię w wielu kwestiach. Jest coś, co jednak się nie zmieniło. Jest to moje przekonanie, że polskim obowiązkiem oraz interesem jest stałe i silne wspieranie Ukraińców i Ukrainy w zwalczaniu kacapskiego szkodnika, który próbuje rozszerzyć zasięg swojej antycywilizacji, której nikt o zdrowych zmysłach u siebie nie chce. Rosyjska dzicz udowodniła, że nie ma dla niej miejsca w cywilizowanym świecie. Pozdrawiam Cieplutko. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 36
  • Odpowiedz
@Flutter_M_Shydale w przypadku ukrainy wszystko jest szyte tak grubymi nićmi i jest to taka ściema i WSZYSTKO jest jasne, ale nie dla wszystkich ( ͡° ͜ʖ ͡°) tak ogromnej propagandy i ściemy nie było przy żadnej wojnie. ludzie tak bardzo chcą wierzyć w propagandę, ze sami ukraińcy się śmieją z nich. ukraińcy przyznali się ze bucza to była szopka i teatrzyk, a niektórzy na zachodzie i tak im
  • Odpowiedz
@kycol_kycolewicz czytałam o tym w głównych mediach dwa lata temu oraz widziałam wypowiedz ukraińskiej telewizji, wiadomości, jak prezenterka wiadomości wporwadza do materiału o buczy która jest fikcją. cała ukraina o tym wie a ty biedny nie. teraz nie będę specjalnie dla ciebie szukać. w wolnej chwili zobacze czy mam pobrane nagranie z tych wiadomości. taka blondynka w okularach, prezenterka opisywała ze to byla prowokacja, niestety nieudana i rosji tam dawno nie było.
  • Odpowiedz
@bombastick „Газета The New York Times получила Пулицеровскую премию за «расследование» фейка в Буче.

Журналисты получили одну из самых престижных наград США в области литературы, журналистики и театра в категории «Международная журналистика». В 2022 году они выпустили расследование, которое, по их утверждению, якобы позволило установить конкретную воинскую часть ВС России, причастную к расстрелу мирных жителей в Буче.

Россия не раз называла события в Буче инсценировкой, документы, доказывающие, что всё это провокация, переданы
  • Odpowiedz
dojrzewasz, ale jeszcze trochę Ci zajmie. z covidem i pandemia tez tak było, niektórym trzeba było i 3 lata żeby zmądrzeli

@crazykokos: To mówisz szurze, że jak powiem że covid to była ściema to do życia wróci mi 3 członków rodziny?

ja to widziałam i widziałam dawno. może ty mi wrzuć jakiś konkretny filmik z czasów covida, gdzie obejrzałeś 10000 różnych filmików. co za debil interesujesz się wojenka a cyrylicy nie
  • Odpowiedz