Wpis z mikrobloga

Ma ktoś z Was Xbox Series X i kupił sobie dodatkowo PS5 do exclusivów? Albo od początku posiada obie konsole? :D Na czym częściej gracie, którą platformę preferujecie posiadając dwie na raz? :)

#ps5 #xbox
  • 11
  • Odpowiedz
@hipeq69: Ja odwrotnie. Miałem Ps i przeszedłem na Xbox. Głównie dla GP i przez to że Xbox wkoncu wstaje z kolan i oferuje coraz więcej rzeczy. Plejka nie ma już interesujących exow dla mnie i skubie z kaski swoich userow aż miło . Pad mi się znudził i #!$%@? i tak.
Ogólnie nie ma dużej różnicy oprócz kilku dosłownie kilku gierek. Trzymanie obu sprzętów jest dla mnie bez sensu.
  • Odpowiedz
@hipeq69 Mam obie od premiery i XSX pełni rolę wypełnienia luki między szafką, a TV po lewej stronie. No, ale dalej będę trzymał, bo GP ostatnio wstaje z kolan i jest bardziej atrakcyjna usługą, niż ps premium/extra.
  • Odpowiedz
@hipeq69: Mam obie i plejstejsz0 nie włączałem od kilku miesięcy. Poza tym i tak stoi za tv bo okrutnie brzydkie a co by ludzie powiedzieli widząc to paskudztwo?
  • Odpowiedz
@hipeq69: Mam xbox series x od 3 lat, ostatnio kupilem ps5 slim (upgrade z ps4 slim) do gier ekskluzywnych wlasnie i sila rzeczy teraz ogrywam glownie te exy na plejce ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale szczerze mowiac, to boli mnie brak czegos na ksztalt Game Response z X'a i tego, ze nie da sie kupic gier inaczej niz przez oficjalny sklep (albo fizycznie). Na xboxie idzie
  • Odpowiedz
@hipeq69: Mam obie konsole. XSX na premierę, a później PS5. XSX ma przewagę w postaci GP i... zajebistych ofert z Argentyny, Egiptu itd. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gdyby nie ekslusywnosc PS5, to bym został tylko przy 1 konsoli. Cały ten dualsense jest dla mnie mocno przereklamowany. Na początku to cieszy ale pozniej nawet nie dostrzegam działania. Przy FPS online musisz i tak wyłączyć te ficzery.

Dodatkowo,
  • Odpowiedz
@hipeq69 Xbox calosciowo jako urzedzenie jest lepszy ze wszystkimi dodatkami, ale PS5 jest mniej awaryjne i bardziej automatyczne. Aplikacje streamingowe dzialaja lepiej. Na hdmi 2.1 w trybie 4K 120Hz Disney+ ciagle #!$%@? na Xboxie, bo aplikacja nie ogarnia wymuszonego trybu 120Hz. Jest masa bugow w aplikacjach, ze wzgledu na slabe wsparcie Kernela (Windowsa jako takiego). To domena google. Jednak granie jest lepsze na Series X, z jednym wyjatkiem takim, ze Sony
  • Odpowiedz
@hipeq69: Ja mam obie. Ale najpierw miałem Series X. Na ps5 kupuje exy, które wymieniam na jakieś inne gierki które jeszcze trzymają cene, a na xboxie kupuje od turka wszystko inne. W tym roku grałem na ps5 głównie, ale od nie dawna xbox śmiga tak samo często. Lepiej sobie zostawić obie
  • Odpowiedz
@hipeq69: kupiłem w grudniu 2021 ps5 (wcześniej grywałem od 2019 na ps4), a teraz w tym roku w sierpniu xboxa series x i powiem Ci szczerze, że jeden ch*j czego byś teraz nie kupił to na jedno wyjdzie. Alternatywą gamepassa ultimate jest ps plus extra, który co prawda jest drogi bo nie wyrwiesz go w cenie pasztetu jak gamepassa, ale mimo to dalej wydanie kilku stówek na abonament do roku
  • Odpowiedz