Aktywne Wpisy
blargotron +145
Zostałem oszukany. Zawsze mnie uczyli, czy to w szkole, czy w domu, że należy oszczędzać pieniądze. Oszczędnością i praca ludzie się bogacą, takie pamiętam motto. Ale to nie prawda.
Prawda jest taka, że oszczędzanie to frajerstwo. Należy brać kredyty i raty na wszystko. Wszystko jest zbudowane na długu. Ludzie doszli do takiego poziomu, że biorą kilka pożyczek, a potem pożyczkę na spłatę tamtych pożyczek (kredyt konsolidacyjny).
Większość ludzi kupujących mieszkania robi to
Prawda jest taka, że oszczędzanie to frajerstwo. Należy brać kredyty i raty na wszystko. Wszystko jest zbudowane na długu. Ludzie doszli do takiego poziomu, że biorą kilka pożyczek, a potem pożyczkę na spłatę tamtych pożyczek (kredyt konsolidacyjny).
Większość ludzi kupujących mieszkania robi to
AndrzejTrapper +1286
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#kryptowaluty
@MirekStarowykopowy: Ja mam 4000% i nie realizuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@emjot86: to zapłać nim za nieruchomość lub opłać rachunki. Nie masz pojęcia o kreacji pieniądza, zgadza się?
@Wepalgumetypie: Kupiłem bitcoiny ponad 10 lat temu i na razie nie żałuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@emjot86: jestem
O kreacji pieniadza staram sie edukowac od czasu studiow ekonometrii, przy czym dopiero ksiazki takie jak "wojna o pieniadz" pozwalaja spojrzec na to zagadnienie z szerszej perspektywy. Nie pozdrawiam, idź napinac sie gdzie indziej :)
@emjot86: nie wywyższam się, skąd ten pomysł? Pomyśl sobie, że jesteśmy na portalu gdzie się absurdy produkuje w ilości hurtowej w zupełnie poważnym tonie, jestem już przewrażilwiony. No a jak żart trzeba tłumaczyć to znaczy, że był #!$%@?. ( ͡° ͜ʖ ͡°)