Aktywne Wpisy

W TYM TEMACIE UDAJEMY ŻE JEST ROK 1999
wrzucajcie dowolny content
#glupiewykopowezabawy #1999 #4chan #4chanowezabawy #gimbynieznajo #nostalgia
wrzucajcie dowolny content
#glupiewykopowezabawy #1999 #4chan #4chanowezabawy #gimbynieznajo #nostalgia
źródło: q3a
Pobierz
smilealittlebit +131
Dziś mi jakiś gość napisał, że #!$%@?ę głupoty mówiąc, że ceny w Paryżu i Krakowie są prawie identyczne.
No, to zastanówmy się. Dziś byłem na obiedzie - 250 ml wina, dwie zupy cebulowe, dwa główne dania (bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i francuska kiełbaska z ziemniakami), plus litr wody za free (bo u nich za to nie doliczają jak u nas XD) - 140 zł.
W Krakowie zapłaciłbym tyle samo, albo
No, to zastanówmy się. Dziś byłem na obiedzie - 250 ml wina, dwie zupy cebulowe, dwa główne dania (bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i francuska kiełbaska z ziemniakami), plus litr wody za free (bo u nich za to nie doliczają jak u nas XD) - 140 zł.
W Krakowie zapłaciłbym tyle samo, albo

Głównie do multimediów oraz przeglądania internetu.
Czy, da się go zainstalować obok windowsa 10?
Np. na drugim dysku, żeby mieć możliwość wyboru podczas uruchamiania komputera, który system uruchomić windows czy linux?
Z góry dzięki za pomoc.
#linux #windows10 #systemyoperacyjne #komputery #pcmasterrace #technologia #pc #amd #intel #programowanie
@Pawci0o: Wydaje mi się, że najprościej będzie z Mintem, ewentualnie Kubuntu (Ubuntu z KDE - jeśli taki interfejs preferujesz). Masz dobry konfig pod linuxa. Tak da się obok W10, bez problemu (zostaw po prostu kilkadziesiąt GB wolnej przestrzeni pod partycje linuxowe), a jeśli na drugim dysku - to jeszcze prościej, tylko osobiście zrobiłbym tak, że linuxa wraz
Nie widzę sensu w wyjmowaniu z slotu pierwszego dysku.
Rozumiem , że wystarczy uruchomić instalator linuxa, następnie wybrać drugi dysk do instalacji, i bootloader się nie pogryzie z windowsem 10?
Po prostu będę miał do wyboru, który windows chcę uruchomić po włączeniu komputera?
Procesor i5 12400f, karta radeon rx 6600 8gb, płyta: gigabyte b660.
Podczas instalacji linuxa automatycznie dodaje się bootloader do wyboru systemu - możesz go ustawić, który system będzie domyślny (kiedyś domyślnie zostawał Windows - jako, że był pierwszy na danej maszynie).
OK, bardzo dobrze.
Nikt tego nie sugeruje.
Podczas instalacji linuxa, w najprostszym schemacie chyba można wskazać tylko dysk, tak jak napisałeś, ja raczej z tych automatów nie korzystam,
@Pawci0o: To zależy jakich multimediów, większość na linuksie działa ale jakbyś chciał coś na SkyShowtime obejrzeć to zapomnij, o 4K Netflix czy Amazon zapomnij...