Wpis z mikrobloga

#kerbalspaceprogram

Postaram się odpowiedzieć czemu w KSP nie ma, (i nie będzie :) innych układów słonecznych.

Zmodyfikowałem jeden zapis, tak, że Jool ma parametry Alfa Centauri (najbliższa gwiazda) (no i nie do końca, jool jest teraz nawet ciut bliżej jakieś 0.3 roku świetlnego). Spróbuję tam trafić, używam nieskończonego paliwa (bo raczej gra by nie udźwignęła statku międzygwiezdnego ;)

edit : kopnąłem się, i nasz Jool jest 10x bliżej niż alfa centauri, zapomniałem że orbity są w KSP podane w metrach a nie km :( tak czy siak :

Po 400 dniach lotu z prędkością 100000 m/s przeleciałem 0.1% odległości :) myślę że to wyjaśnia wszelkie jęczenie na temat innych układów, bez modyfikacji ta prędkość jest nie do osiągnięcia (rozpędzenie się już poza układem co by prędkość zachować)

Poza tym - nawet gdyby dali większego warpa, to trafić nie sposób. Mam pewnie minimalne odchylenie, przy tej odległości nawet -0000.1 stopnia pewnie mnie wywali w pustkę :)
P.....3 - #kerbalspaceprogram

Postaram się odpowiedzieć czemu w KSP nie ma, (i nie...

źródło: comment_MPQtFP29nGfk8SpCpVdqK88ijaXcDeTd.jpg

Pobierz
  • 7
@P3rkoZ_93: ale po co paliwo w takiej ilości w próżni? Raz się nakierujesz i lecisz, przynajmniej na logikę tak to wygląda, a potem jedynie wyhamowujesz czy coś :>. Ewentualnie do lekkiej korekty kursu, w razie gdyby coś zniekształciło trajektorię.
@P3rkoZ_93: Bodajże Planet Factory dodaje większe przyspieszenie. A różne napędy warp znajdzie się w paru modach (i jakby twórcy kombinowali z innym systemami to pewnie by również o takim pomyśleli)