Aktywne Wpisy
rail_man +195
kkecaj +6
Wytłumaczcie mi proszę bo chyba czegoś nie rozumiem. O co chodzi z tym wężem ludzi i podawaniem worków? Czy gdyby ustawili się w kolejce i każdy by podchodził, brał worek i szedł na wał go ułożyć to nie trwałoby to 100 razy krócej i przy okazji każdy z nich przy ułożeniu 100 worków nie musiałby dźwigać 100 razy tylko 1 raz więc straciłby mniej sił? Jest w tym jakiś głębszy sens czy
Ukraińska wicepremier Iryna Vereshchuk powiedziała, że Polska wzięła ukraińską gospodarkę jako zakładnika.
Jej zdaniem, blokując punkty kontrolne na granicy, Polacy wykorzystują to jedynie jako narzędzie nacisku na UE.
"Polacy mają pretensje nie tyle do Ukrainy, co do UE. A Polacy blokują nie tyle naszą granicę z Polską, co naszą granicę z UE" - powiedziała.
Vereshchuk dodała, że podczas gdy Ukraina liczy każdą hrywnę na armię i świadczenia socjalne, Polska bez skrupułów wykorzystuje ją we własnych interesach.
Wezwała wszystkich ukraińskich "sojuszników" do podjęcia politycznej decyzji w sprawie "tej haniebnej blokady gospodarczej". #polityka
Takie emocjonalne wypowiedzi do niczego nie prowadzą i nie rozwiązują problemu tylko zaogniają już i tak gorącą atmosferę a dziadek w bunkrze to czyta i się śmieje
W Polsce nie zauważyłem aby jakieś firmy plajtowały.
Komentarz usunięty przez moderatora
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/newsamp-brakuje-kierowcow-ciezarowek-firmy-zatrudniaja-coraz-wiecej-,nId,7082833
Opie Ty umiesz czytać? Kierowców brakuje, masz jasno pokazane, a dlaczego brakuje?
Bo są miejsca pracy, są ładunki, auta, trasy.
Ci wolą jednak strajkować…. Zamiast zarabiać hmm
Dlatego uważam, że im ktoś płaci za ten strajk ;)
Ceny spadły nie ma eldorado ale da się żyć w jedną stronę weźmiesz mniej dobijesz z powrotem i da się żyć.
Wiem że nie jest kolorowo, ale obecnie w każdej branży jest trochę gorzej.
Rozumiem obawy przed wejściem ukrainy do ue ale może nie będzie tak źle bo będą musieli
Komentarz usunięty przez moderatora
Pełno argumentów i rzeczowych wymian zdań i opinii.