Wpis z mikrobloga

W kwietniu dowidziałem się, że będę ojcem.

W sierpniu widziałem, że to będzie syn.

Dziś dowiedziałem się, że mój syn może nie dożyć chwili narodzin.

Jestem zdruzgotany. Totalnie zdruzgotany. Zostały dwa miesiące do porodu. Mieliśmy piękny czas wspólnie. Masaże brzucha, zachcianki, żarty z tego, że nie będę już jej więcej dmuchał balonów, bo jednego już nadmuchałem, mój ojciec zaczął inaczej ściskać mi rękę na powitanie i widziałem łzy w jego oczach po raz drugi. Nakupowaliśmy ubranek. Wybraliśmy imię. A teraz może być tak, że kopanie z brzucha i czkawka mogą być wszystkim co nam pozostanie.

Ja #!$%@?. Ja #!$%@?. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 148
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@janekhe nie. Ty nie chcesz rozmawiać. Konfrontacyjny język i wulgarne określenia wskazują twój cel. Nie jest to rozmowa. Więc nie rozmawiam. To dość proste.
  • Odpowiedz
  • 1
@janekhe o, właśnie o tym mówię. Próba bycia złośliwym wobec nienarodzonego dziecka to przesłanka negatywna do podjęcia rozmowy. Lubię zmieniać zdanie rozmawiając z mądrzejszymi ode mnie ludźmi. Lubię też poznawać inne poglądy. Ale chamstwo jest stare jak świat a trolling internetowy w takim wykonaniu jest jednak dość wtórny.
  • Odpowiedz
@Wisimiwur: jakie wulgarne okreslenia? Serio obrazilem kogos gdzies w moich wypowiedziach? Mozesz mi wypunktowac, nie mam problemu z przepraszaniem.
Jaki mam cel twoim zdaniem?
  • Odpowiedz
@Wisimiwur: bycia niemilym? Stary ja przeciez napisalem ze mam nadzieje ze twoje dziecko urodzi sie zdrowe i zycze mu jak najlepiej! Gdzie jestem zlosliwy wobec dziecka? Naprawde chore dzieciaki nie sa temu winne

Jesli chodzi ci o ten sarkastyczny tekst o problemach z zyciem samemu - to przeciez ze wspolczucia a nie zeby komus umniejszyc
  • Odpowiedz
  • 2
@Wisimiwur 23 kwietnia Twoja partnerka miała 1 dzień okresu. Nie mogłeś wtedy wiedzieć, że jest w ciąży, ponieważ owulacja była dopiero w maju. Ciąża się liczy od 1 dnia ostatniego okresu, czyli w teorii 2 tygodnie przed zapłodnieniem komórki jajowej. Kolejny okres powinna mieć pod koniec maja. Zatem dowiedziałeś się w maju lub czerwcu. (Sorry, musiałam)
  • Odpowiedz
  • 0
@Wisimiwur właśnie i Jak przeczytałam mój chłodny komentarz. Człowiek zmęczony całym dniem, nawet nie umie napisać ciepłych słów, wobec załamanej osoby. ( ͡° ʖ̯ ͡°)przepraszam. Życzę Ci tych lepszych 50%. Albo żeby lekarz się mylił i wcale nie było, czym się przejmować, bo nie było nawet najmniejszej szansy na chorobę płodu.
  • Odpowiedz
  • 0
@janekhe

widze ze nie podejmujesz proby zeby mi wyjasnic?

Tobie coś wyjaśniać? Krewetka fizyki kwantowej nie zrozumie.
  • Odpowiedz