Aktywne Wpisy
![WielkiNos](https://wykop.pl/cdn/c3397992/WielkiNos_dTiY14auZf,q60.jpg)
WielkiNos +54
![WielkiNos](https://wykop.pl/cdn/c3201142/f645c5ea2d877f9150a9ad39de141764d1bb9817311d6155e07a0965baea0f92,w150.jpg?author=WielkiNos&auth=d4732655a1371074ce94e51144468384)
![rebelyell](https://wykop.pl/cdn/c0834752/66806338836b824d3acbfbfcbfd57ac2a20b8582d3f105282544a508fd98cde1,q60.png)
rebelyell +335
Obczajcie zdjęcia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki #google #marketing #bekazrozowychpaskow #farmacja
https://maps.app.goo.gl/chgZXYMpXPSfDwBb8
#heheszki #google #marketing #bekazrozowychpaskow #farmacja
https://maps.app.goo.gl/chgZXYMpXPSfDwBb8
#gotujzwykopem
psy to jedzą i nic im nie jest
Niektóre z nich doszły w ustalaniu norm do takiej perfekcji, że zakażeń pokarmowych Campylobacterem praktycznie nie ma.
Pytanie tylko, czy Morgan kupiła mięso z właściwego źródła.
Natomiast to nie do końca jest tak, że jak zjesz surowego kurczaka to umierasz.
To po prostu zawsze jest swego rodzaju loteria.
Ta ilość nie jest stała, nikt nie oczekuje sterylnych kurczaków z hodowli.
Na resztę rzeczy nie za bardzo mamy wpływ jeśli nie kupujemy żywego/martwego kurczaka w całości.
Największym ryzykiem jest patroszenie, bo w przypadku uszkodzenia jelit całe mięso może stać się skażone. Kupując wypatroszonego kurczaka nie mamy na to wpływu.
@moll z tym myciem to bardziej chodzi o to że podczas mycia bieżącą wodą ona się rozpryskuje i sieje bakterie z mięsa na rzeczy znajdujące się w pobliżu. Ja skrapiam drób
@moll dokładnie, a cytrynka działa cuda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@meagcarlwen klasyk
Na Campylobacter jejuni niby odrobinę działa, na Salmonellę już raczej wcale ;)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20132670/
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0956713518303244
A co do tego mycia pod bieżącą wodą, zachęcam do zapoznania się z badaniem, bo fajnie jest tam opisane całe środowisko do badań.
We wnioskach stwierdzili, że kij z tym, bo i tak wszyscy dalej będą być kurczaka