Wpis z mikrobloga

Kiedy posłuchasz rad wykopków, że lepiej mieszkać w powiatowym xD
Fajnie, że masz tańszy wynajem, szkoda tylko, że nie ma jak na niego zarobić xD
"musisz innego powiatowego sprubować, pewnie złe sprubowaleś, sprubuj innego bo rużne som"

#przegryw #rozwojosobistyznormikami #praca
LajfIsBjutiful - Kiedy posłuchasz rad wykopków, że lepiej mieszkać w powiatowym xD
Fa...

źródło: Screenshot_2023-11-27-08-40-56-567_com.opera.browser-edit

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LajfIsBjutiful: ta, 1200 zł. Minimalna krajowa od stycznia chyba 4200 brutto, czyli 3 na łapę co najmniej.

Choć zgadzam się co do tego, że z pracą w gownomiescie może być różnie.
  • Odpowiedz
@LajfIsBjutiful dla mnie rzecz niewyobrażalną robić za minimalną czy to w powiatowym czy na wsi czy w dużym mieście. Gdybym miał taką kasę zarabiać w wieku produkcyjnym to nic tylko emigracja albo robienie czegokolwiek żeby ten fakt zmienić. Jak w Polsce można wyżyć za te pieniądze...
  • Odpowiedz
@LajfIsBjutiful: 100k+ to już nie takie małe miasto, są powiatowe mające po 15k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie wiem dlaczego narzeka. Mirki tutaj pisali, że każde korpo bierze na pracę zdalna za 7k brutto tylko klikasz sobie coś w excelu a jedyne wymagania to angielski b2
  • Odpowiedz
  • 13
@LajfIsBjutiful Ja tam autorkę tego wpisu szanuje. Ma trudną sytuację, ale szuka pracy i stara się zmienić swoje położenie, a mogła się uwalić na dupie i z coraz większą mordą krzyczeć "daj!", wyciągając łapy po socjale, obwiniając za swój problem cały świat, oprócz siebie oczywiście.
  • Odpowiedz
Nie wiem dlaczego narzeka. Mirki tutaj pisali, że każde korpo bierze na pracę zdalna za 7k brutto tylko klikasz sobie coś w excelu a jedyne wymagania to angielski b2

@Eugeniusz_Zua: mi wczoraj taki jeden skomentował w temacie wpisu o wykształceniu i ścieżki zawodowej, że znajomość excela i angielski b2 i dyrektor czerwony dywan przed tobą rozkłada xD nawet nie chciało mi się na to odpisywać
  • Odpowiedz