Aktywne Wpisy
xeacaex +691
Wczoraj wieczorem prawie zginąłem ‚na Sebastiana’ na krajowej 7 na wysokości jakiejś wiochy przed Kielcami. Chciałem wyprzedzić ciężarówkę, ale widziałem auto w lusterku które strasznie z----------o, pewnie lekko z 250 km/h, więc poczekałem. Gdy wyjechałem na lewy pas to ‚magicznie’ ukazało się drugie które ledwo co wyhamowało (oczywiście BMW). Nie wiem, może to moja wina, bo nie sprawdziłem lusterka pierdyliard razy, ale wiem jedno - rzygam już jazdą autem po Polsce. Na
Idziesz z rana do roboty. Ale najpierw na chwilę wbijasz do żabki, by kupić 2 najtańsze energetyki i cienkie fajki.
Przy rozdzielni prądu widzisz taką Dodę, która pyta czy pożyczysz jej dychę do piątku.
Co robisz?
#pytanie
Przy rozdzielni prądu widzisz taką Dodę, która pyta czy pożyczysz jej dychę do piątku.
Co robisz?
#pytanie
Bo rozwalenie rodzin, promowanie rozwiazłości i seksu jako jedynego środka szczęścia czy nauka nienawiści własnej historii i pogarda dla niej nie ma miejsca. To tylko nasze halucynacje. Jeśli fakty nie zgadzają się z rzeczywistością, to nazwij je "rzeczami, które nie istnieją" i po problemie. Pyk, pora na CSa
Jedynymi, którzy tego nie widzą, są lewicowe przegrywy. Na całe nieszczęście(?) na zachodzie powoli pojawia się fala backwashu, która przegnie w drugą stronę i jak zwykle z powodu przegięć obu stron cierpi milcząca większość
Ale spoko, możesz nie dyskutować, bo jak widzę, jedynym sposobem dyskusji jest wyzywanie. Niestety upadłem tego samego poziomu w tej dyskusji więc wracam do nieczytania takich rakowych postów
@ukradlem_ksiezyc: Dokładniej to są #urojeniaprawakoidalne
Ale ciekawi mnie. Podaj te
Epidemia samotności, epidemia depresji, epidemia niskiej dzietności
Ale pewnie najważniejsze są urojone "nierówności płci spowodowane patriarchatem"
@ukradlem_ksiezyc: No to podaj konkretne działania, które się do tego przyczyniają. Nie wiem Soros to robi?
A skąd ja mam wiedzieć kto to robi? Czy ja ci wyglądam na szamana, wróżbitę czy cygankę? I co wy ludzie macie z tym Sorosem? I czemu lewica broni jakichś multimiliarderów? WTF?
Ale co ma do tego co się działo w historii? Żyjesz w roku 1405 czy w 2023?
Lepsze lewactwo
1) szur szur to się nigdy nie zdarzy
2) szur szur to się nie dzieje
3) to się dzieje ale to
Bosh, konserwatyzm nie polega na tym, że wierzysz w jedno od początku świata i nic nie zmieniasz. Konserwatyzm po prostu przyjmuje poglądy zapoczątkowane przez liberałów jeśli te "zdały egzamin". Tym niemniej główną wartością konserwatyzmu jest obrona przed nowymi wartościami, które w oczywisty sposób są destrukcyjne dla społeczeństwa.
Owszem, część tych wartości jest zapewne bardzo stara, jak rodzina, piękno, dobro ale część z tych jest dużo nowsza jak liberalizm gospodarczy.
Wszystko co nowe budzi w konserwatystach strach. Ale to nie jedyna cecha, jaką musi mieć konserwatysta. Potrzeba jest jeszcze posiadania wroga, bo bez wroga, z którym konserwatysta walczy, sam konserwatyzm nie miał by prawa bytu.
Wiesz, czego najbardziej brak konserwatystom?
I jeszcze przypomnę: Liberalizm