Siema. Przerabial ktos z was chorobowe w pracy z powodu #depresja #wypaleniezawodowe #mobbing w #uk? WIem ze takie zwolnienie daje #gp ale jak to wyglada w praktyce? Zastnanawiam sie nad leczeniem, ale jak ma sie okazac ze lekarz da mi np tylko miesiac chorobowego i potem mam wrocic do pracy to tylko pogorsze sytuacje. A niepwenosc i stres z tym zwiazany doprowadzi mnie do szalenstwa. Jak ktos przechodzil przez ten proces to bylbym wdzieczny za odezwanie sie na priv.
@wiewiorka_na_kolankach nie przerabiałem ale moje dwa grosze, to myślałeś np na zmiana pracodawcy? I użyciem zwolnienia od GP na aplikacje i szukanie nowego zatrudnienia?
@Secretariat: tak myslalem. Ale musze podreparowac zdrowie najpierw, bo stracilem chec do czegokolwiek. Co masz na mysli przez zwolnienie od GP na aplikacje?
@wiewiorka_na_kolankach na aplikacje o pracę miałem na myśli. Co do długości zwolnienia to moja managerka przez burnout jest od 4 msc na zwolnieniu i szybko nie wróci
@wiewiorka_na_kolankach koleżanka dostała 6 miesięcy chorobowego. Ale ona jest p----------a bo oszukiwała tylko po to żeby sobie wyjechać na wakacje do Polski, miała przez ten czas płacone jedynie SSP. Potem wróciła do pracy xD
@KedzioRRz: no ale to chyba GP nie daje chorobowego na 6 mcy od razu tylko trzeba odnawiac. Na jaki okres daje zwolnienie? NP ponoc w PL to 3-4 tyg max, a potem trzeba wrocic
@Secretariat: xd juz myslalem ze jednak apka NHS dziala. Wczoraj zainstawoalem to gowno i momo ze moj GP chwali sie ze mozna umawiac spotkanioa, to jednak nic nie da sie zrobic
@wiewiorka_na_kolankach co miesiąc bodajże miała teleporade z GP i on jej przedłużał. Nie interesowałem się wtedy tematem bo to było jawne kombinatorstwo
@kontoKolejnejSzansy zgadza się @wiewiorka_na_kolankach u mnie nie było problemu ze zwolnieniem ani przedłużaniem go. Też miałam takie objawy jak ty. Nie jestem jednak w stanie stwierdzić czy to reguła czy u twojego gp są niechętni do dawania dłuższego wolnego. Myślę że najlepiej będzie jak przedstawisz sytuację lekarzowi tak jak tu piszesz.
@wiewiorka_na_kolankach weź na miesiąc i zacznij terapię - pojedź do jakiegoś ośrodka czy w Polsce czy zwiej na Teneryfę. Zależy od twojego kontraktu ale warto pogadać z pracodawcą na ten temat.
Temat znam tylko ze względu na to, że znajomy miał podobnie.
@wiewiorka_na_kolankach na początku chyba ze dwa tygodnie, a potem już na miesiąc. Nawet nie musiałam chodzić na wizyty, po prostu dzwoniłam i mówiłam że chce przedłużyć zwolnienie.
Co masz na mysli przez zwolnienie od GP na aplikacje?
@wiewiorka_na_kolankach u mnie nie było problemu ze zwolnieniem ani przedłużaniem go. Też miałam takie objawy jak ty. Nie jestem jednak w stanie stwierdzić czy to reguła czy u twojego gp są niechętni do dawania dłuższego wolnego. Myślę że najlepiej będzie jak przedstawisz sytuację lekarzowi tak jak tu piszesz.
Temat znam tylko ze względu na to, że znajomy miał podobnie.