Aktywne Wpisy

jmuhha +12
Wytłumaczy mi ktoś jak to możliwe, ze na osiedlu gdzie mieszkania są >900k w górę a słysze rano jak ktoś używa takiego czajnika?
trzymajcie mnie ლ(ಠ_ಠ ლ)
#nieruchomosci
trzymajcie mnie ლ(ಠ_ಠ ლ)
#nieruchomosci
źródło: 1000018422
Pobierz
Hej, proszę o opinię. Rekrutując się na AGH dostałem się na inżynierię obliczeniową, która wydaje się ciekawa pod względem matematyczno-informatycznym, a nie dostałem się na elektronikę (w tym roku próg był dużo wyższy niż w poprzednim). Dodatkowo najprawdopodobniej dostanę się na prz na elektronikę i automatykę i robotykę. Jeżeli chodzi o zainteresowania i preferencje, to chciałem kierunku łączącego wiele dziedzin jak właśnie elektronika, by później móc wyjechać na kilka lat za granicę
Co powinienem zrobić na twoim miejscu?
- Inżynieria obliczeniowa na AGH 36.6% (67)
- Automatyka i robotyka PRZ 35.5% (65)
- Elektronika PRZ 10.4% (19)
- Ryzykować i czekać na 2 turę na elektronikę AGH 17.5% (32)

Jeśli mam w korytarzu to mam pokryte 100% domu, jednak wtedy nie jestem zadowolony z prędkości na laptopie w pokoju. Dzieli nas jedna ściana, ale laptopy mają wyraźny problem z prędkością. Takiego problemu nie ma np iPhone.
Mam możliwość ustawienia drugiego routera i włączenie WiFi w tym pokoju. Czy jest sens i czy to będzie dobrze działać jeśli będą dwa routery z WiFi w odległości 3-4m?
Niestety nie mam jak puścić skrętki do laptopa a nie chce dawać na podłodze
#mikrotik #siecikomputerowe #pcmasterrace
2. mikrotiki robią bez problemów roaming.
@mrkobel a jakie masz pasmo ustawione i jakie dodatki w tym mikrotiku? Może karta wifi laptopa sobie z czymś nie radzi i lepiej obniżyć parametry by prędkość wzrosła skoro iphone sobie radzi.
źródło: 2.4GHz+channels-3939565455
PobierzBo ciągle mam ten sam problem.
Potrzebujesz coś jeszcze?
Mam światłowód 300.
Z telefonu, iphone 13 w całym mieszkaniu osiągam prędkość spokojnie ponad 300. Natomiast z laptopa maks 150, jak pójdę do pokoju z routerem to czasami 180-210.
Router to hap ac2, mam skonfigurowane dwie sieci 2.4 oraz 5. Telefon oraz laptop
Spróbuj od ustawienia wifi AC na 20/40/80MHz-XXXX niech sam wybiera rozszerzenia kanałów może utrafi lepiej dla tej karty i ewentualnych zakłóceń...
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=139845
a jak nie to testowo zmniejsz kanał do 40 MHz, jak karta ma problem z 80 to może na 40 lepiej działać.
Jak testowałem to prędkość wifi się podwoiła
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=201465
Masz może jakiś link jak WiFi powinno być ustawione?
Na razie AC ustawiłem na 20/40/80 i chyba nic więcej nie można ustawić?
Nie poprawiło się w kwestii zasięgu czy prędkości?