Jak odpalam główna to jakbym na TVP.info wchodził z małym skrętem konfederackim xD
Na zmianę lewactwo, Tusk, zła unia, Tusk, LGBT, oblężona twierdza xD
Czasami mam jeszcze wrażenie takiego dwój-postrzegania wykopów, dwa przykłady z 24h:
1. Unia Europejska chce żeby Twój kolega z pracy wiedział ile zarabiasz - grzmi tytuł. Ofc komentarze w większości o j-----j unii, gdpr i inne bzdury. Jak zawsze pojawia się jakiś mireczek (bo nie frajer z głównej, co tak tylko przemyka) i tłumaczy, że chodzi o podanie przez pracodawcę widełek danej pozycji a nie ile kto konkretnie zarabia. Informacja zaprezentowana zgodnie z prawdą już zbierała poklask na wykopie bo jest mocno antyjanuszeksowa.
2. Tusk będzie negocjował amerykański udział inwestycyjny przy elektrowni atomowej, chcąc ograniczyć nakład państwa. Schemat jak wyżej - j----y folksdojcz, kondominium niemiecko rosyjskie, nordstream 2 to są topowe komentarze. Nic tylko plucie jadem. Oczywiście pojawia się też mireczek i tłumaczy ladnie, że jeśli się uda to same plusy dla PL podpowiadając przesmiewczo nawet hejterom, że jak coś to powinni przyjąć narracje o wyprzedaży majątku narodowego (jeśli Amerykanie zainwestują więcej na początku będą mieli większy/pełen udział w zyskach).
Głowna była staczajacym się ściekiem od dawna ale jakoś przegapiłem , kiedy przekroczyla rubikon TVP?
@olo1917: ja mam odznakę złotoustego na profilu za komentarze na g(ł)ównej. Ale teraz (zwłaszcza na wyklop20) syf, że już nie chce mi się produkować tu wartościowych wpisów - nie warto. Więcej na mikroblogu siedzę.
że już nie chce mi się produkować tu wartościowych wpisów
Mam to samo. Wrzucam wartościowe rzeczy a tu zakop albo zero zainteresowania. Dzieciaków interesują bzdury, lgbt, skrobanki, jazda na wszystkie inne kraje itd. Zobacz na mirkobloga. Hotelparadise, kononowicz, ten Kambodża nie wiem co to, fame MMA, to jest główny content. Są identyczni jak ci co wciągają TVP bezmyślnie.
@olo1917: no nie wiem wolałbym że atomówkę zbudowali nam fachowcy niż eksperci pokroju Sasina czy Obajtka xD Tego się ludzie obawiają że będzie drugi czarnobyl czy fukishima co jest możliwe gdyby decyzję podejmował PIS lub Lewica. Przez 20 lat nie nie zadbano o to by urabiać społeczeństwo pod atom dopiero inwazja Czerwonych na Ukrainę sprawiła że Polacy przychylniej patrzą na alternatywne i odnawialne źródła energii
@olo1917 no a jak narracja się zmienia. Biedni Ukraińcy, oni by nigdy tego nie zrobili... To próby oczerniania naszych braci! No i jak ktoś pisał prawdę pracując z nimi od lat gdzieś poza Polską to od razu był wyszywany od ruskich onuc. No, albo wolny rynek! Kapitalizm! Każda firma ma prawo robić co chce, jak ci się nie podoba to nie korzystaj! No chyba, że to Twitter albo YouTube to już
Skrolować do piątego lub szóstego komentarza. Tam będzie merytoryka. Pierwsze cztery-pięć omijamy bo to jest bełkot pod plusy. Następnie pojawia się TEN mireczek który coś wie w temacie, krótko objaśnia clou sprawy. Obala mitologię z clickbajtowego tytułu znaleziska. Niżej raczej nie skrolujemy bo jest tylko bełkot. Zazwyczaj im niżej tym większy. Następnie wychodzimy z wykopu, spędzamy tu max. 15-20 minut dziennie. Czytamy książkę. Oglądamy film. Spacerujemy.
@olo1917: chcąc ograniczyć nakład państwa oddamy strategiczną dla istnienia państwa elektrownię pod kontrolę spółek z USA żeby sobie one mogły zarabiać xD świetny pomysł
Unia Europejska chce żeby Twój kolega z pracy wiedział ile zarabiasz
@olo1917: Tutaj nie rozumiem gdzie wady (pomijając to, że to nie do końca prawda jak sam napisałeś). Co w tym złego, że każdy będzie wiedział czy nie zarabia za mało względem innych osób pełniących te same obowiązki?
Na zmianę lewactwo, Tusk, zła unia, Tusk, LGBT, oblężona twierdza xD
Czasami mam jeszcze wrażenie takiego dwój-postrzegania wykopów, dwa przykłady z 24h:
1. Unia Europejska chce żeby Twój kolega z pracy wiedział ile zarabiasz - grzmi tytuł. Ofc komentarze w większości o j-----j unii, gdpr i inne bzdury. Jak zawsze pojawia się jakiś mireczek (bo nie frajer z głównej, co tak tylko przemyka) i tłumaczy, że chodzi o podanie przez pracodawcę widełek danej pozycji a nie ile kto konkretnie zarabia. Informacja zaprezentowana zgodnie z prawdą już zbierała poklask na wykopie bo jest mocno antyjanuszeksowa.
2. Tusk będzie negocjował amerykański udział inwestycyjny przy elektrowni atomowej, chcąc ograniczyć nakład państwa.
Schemat jak wyżej - j----y folksdojcz, kondominium niemiecko rosyjskie, nordstream 2 to są topowe komentarze. Nic tylko plucie jadem.
Oczywiście pojawia się też mireczek i tłumaczy ladnie, że jeśli się uda to same plusy dla PL podpowiadając przesmiewczo nawet hejterom, że jak coś to powinni przyjąć narracje o wyprzedaży majątku narodowego (jeśli Amerykanie zainwestują więcej na początku będą mieli większy/pełen udział w zyskach).
Głowna była staczajacym się ściekiem od dawna ale jakoś przegapiłem , kiedy przekroczyla rubikon TVP?
#bekazpisu #bekazkonfederacji #neuropa #4konserwy
@olo1917: chyba wtedy jak orlen sypnął groszem
@olo1917: ja mam odznakę złotoustego na profilu za komentarze na g(ł)ównej. Ale teraz (zwłaszcza na wyklop20) syf, że już nie chce mi się produkować tu wartościowych wpisów - nie warto. Więcej na mikroblogu siedzę.
Mam to samo. Wrzucam wartościowe rzeczy a tu zakop albo zero zainteresowania.
Dzieciaków interesują bzdury, lgbt, skrobanki, jazda na wszystkie inne kraje itd. Zobacz na mirkobloga. Hotelparadise, kononowicz, ten Kambodża nie wiem co to, fame MMA, to jest główny content.
Są identyczni jak ci co wciągają TVP bezmyślnie.
Przez 20 lat nie nie zadbano o to by urabiać społeczeństwo pod atom dopiero inwazja Czerwonych na Ukrainę sprawiła że Polacy przychylniej patrzą na alternatywne i odnawialne źródła energii
No, albo wolny rynek! Kapitalizm! Każda firma ma prawo robić co chce, jak ci się nie podoba to nie korzystaj! No chyba, że to Twitter albo YouTube to już
Skrolować do piątego lub szóstego komentarza. Tam będzie merytoryka.
Pierwsze cztery-pięć omijamy bo to jest bełkot pod plusy.
Następnie pojawia się TEN mireczek który coś wie w temacie, krótko objaśnia clou sprawy. Obala mitologię z clickbajtowego tytułu znaleziska.
Niżej raczej nie skrolujemy bo jest tylko bełkot. Zazwyczaj im niżej tym większy.
Następnie wychodzimy z wykopu, spędzamy tu max. 15-20 minut dziennie. Czytamy książkę. Oglądamy film. Spacerujemy.
@olo1917: chcąc ograniczyć nakład państwa oddamy strategiczną dla istnienia państwa elektrownię pod kontrolę spółek z USA żeby sobie one mogły zarabiać xD świetny pomysł
https://wykop.pl/link/7278965/atom-po-nowemu-tusk-prowadzi-gre-z-amerykanami-nie-jestesmy-gotowi-money-p/komentarz/120427237/jesli-tusk-mialby-blokowac-budowe-przez-usa-elektrowni-jadrowych-w-polsce-to-z-punktu-widzenia-niemiec-nie-byloby-w-tym-niczego-zlego#120436223
@olo1917: Tutaj nie rozumiem gdzie wady (pomijając to, że to nie do końca prawda jak sam napisałeś). Co w tym złego, że każdy będzie wiedział czy nie zarabia za mało względem innych osób pełniących te same obowiązki?